Home > Ratho Experience Day 2017

 Ratho Experience Day 2017

Kom op vrijdagmiddag 3 november 2017 naar onze Experience Day in het Evoluon te Eindhoven! Dit jaar heeft u zelf mee mogen denken over de onderwerpen die 'hot' zijn en daar hebben wij de juiste partijen bij gezocht. Deze middag staan veel inspiratiesessies in het teken van de veiligheid en toepasbaarheid van Cloudoplossingen. Onze educatieve opdrachtgevers lijken er veel voordelen te zien en zakelijk ziet men juist meer nadelen.

We laten u nadenken over het beleid, privacy, beveiliging, authenticatie en het gedrag van eindgebruikers. Als toepassingen komen onder andere Office 365, Azure, communicatie en datagedreven onderwijs aan bod. Ook hier, bij Office 365 én bij toepassingen zoals Prowise en Kahoot (voor het onderwijs) is veiligheid een rode draad.

Denk maar eens na: weet u waar alle data wordt opgeslagen; is dit ergens vastgelegd, veilig én biedt het voldoende privacy?

Schrijf u in en maak kans op een Airwheel Urban eScooter!

Schrijf u (en uw collega's) snel in en verzeker u van een plek bij de sessie(s) van uw keuze! Verder maakt u aan het einde van de dag kans op een mini-leskistMakey Makey (met dank aan ICT Leskisten, alleen voor onderwijsklanten) of een hippe Airwheel Urban eScooter t.w.v € 595,-!

 Prijzen klantendag 2017

Programma

13.00 - 13.30 uur    Ontvangst met koffie & thee | Bezoek beursplein
13.30 - 14.00 uur    Welkomstwoord | Plenaire sessie
14.00 - 15.00 uur   Break-outsessies Deel I
15.00 - 15.30 uur   Pauze | Bezoek beursplein
15.30 - 16.30 uur   Break-outsessies Deel II
16.30 - 17.30 uur    Afsluiting met hapje & drankje | Prijsuitreiking | Bezoek beursplein

<<Zet de Experience Day in uw agenda>>

Deelnemen als partner, ideeën en meer informatie

Wilt u ook graag deelnemen aan de Ratho Experience Day of heeft u ideeën of suggesties? Neem dan contact op met Wendy Kuipers of bel 040 2370 426.

 

Evoluon by night 360

Toegang tot de Experience Day is gratis na registratie. Het invullen van het registratieformulier neemt slechts enkele minuten in beslag. U ontvangt een bevestiging per mail.


Door welke sessies laat u zich inspireren?

Sessie 1: Wanneer heb je echt te maken met een datalek? door Gerben den Dunnen van Meridion

Geschikt voor: MKB & educatie

Van een datalek is sprake als persoonsgegevens in de handen vallen van derden die geen toegang mogen hebben tot die gegevens. Voorbeelden hiervan zijn: cyberaanvallen (incl. DDos), e-mails verzonden naar verkeerde adressen, gestolen laptops, afgedankte niet-schoongemaakte computers en verloren usb-sticks of bedrijfstelefoons. In het ergste geval draait u op voor de kosten/ boete en loopt uw imago een flinke deuk op. Meridion kan er voor zorgen dat dit niet gebeurt! Tijdens deze workshop breng ik u op de hoogte van onze pragmatische vertaling en deel ik onze ervaringen met u.

Sessie 2: Gepersonaliseerd leren: leerlingen maken eigen keuzen en raken zichtbaar gemotiveerd en betrokken. door Michel van de Ven van Onderwijs Maak Je Samen 

Geschikt voor: educatie

Gepersonaliseerd leren is een actueel begrip dat vele betekenissen kent en waarvoor geen standaard blauwdruk mogelijk is. Daarmee is gepersonaliseerd leren (of persoonlijk leren) een complex begrip en wordt het pas betekenisvol wanneer de school er zelf concerete invulling, inhoud en betekenis aan geeft.  

Gepersonaliseerd leren (met een doordachte inzet van ICT) gaat over leren, lesgeven en leerprocessen waarin de leerling ruimte krijgt voor eigen doelen, regie en eigenaarschap. Leren en lesgeven waarin leerlingen meer en meer gemotiveerd en betrokken raken. Dat is mogelijk met de zes dimensies van gepersonaliseerd leren, dimensies die het leerproces aangaan, de leerling en het curriculum.  

In deze sessie verkennen we zes dimensies en de wijze waarop scholen zelf betekenis en inhoud kunnen verlenen aan gepersonaliseerd leren. Dit wordt geillustreerd met enkele concrete praktijkvoorbeelden zowel uit het primair als voortgezet onderwijs. Michel is auteur van het boek 'Gepersonaliseerd leren in een notendop'  

Sessie 3: 

De voordelen van Microsoft Azure en Office 365 voor de hele organisatie, door Thomas Schepers van Ratho

Geschikt voor: MKB & educatie

Allemaal zijn we inmiddels wel globaal bekend met de mogelijkheden van Office 365 en waar de voordelen van deze Cloud oplossing op het eerste gezicht liggen.

Wat veel mensen echter niet weten is dat het Office 365 platform zelf weer gebouwd is op het Azure platform van Microsoft en dat Office 365 slechts een ‘klein’ onderdeel is van de mogelijkheden die hiermee aan organisatie van alle types en formaten geboden wordt. Tijdens deze sessie neem ik je mee langs brede portfolio aan diensten die onder het Microsoft Azure aanbod vallen. Niet alleen de bekende oplossingen zoals Office 365, maar ook diensten zoals Azure Information Protection waarmee elke organisatie op een gemakkelijke en, niet onbelangrijk, op een gebruikersvriendelijke manier gevoelige informatie kan beschermen tegen oneigenlijk gebruik.

Zeker gezien de recente en aankomende wetswijzigingen een onderwerp waar elke organisatie zich meer en meer mee bezig moet houden en daar bevindt zich dan ook wat ons betreft een groot verschil met de oplossingen van andere Cloud providers zoals Google.

Dus twijfel je over Office 365, Microsoft versus Google óf om over te stappen naar Windows 10, kom naar dan deze interactieve sessie, waar veel ruimte is om vragen te stellen.

Sessie 4: Hands on workshop MaKey MaKey – de bananenpiano – een stap naar MaakOnderwijs, door Leendert-Jan van Splunter ICTLeskisten

Geschikt voor: educatie

Maakonderwijs wint steeds meer terrein in Nederland. Leraren en hun klassen gaan steeds meer (digitaal) knutselen. (bron: Kennisnet).
MaKey MaKey is een laagdrempelige manier om met MaakOnderijs aan de slag te gaan. Tevens is het bij uitstek een middel om te werken volgens de “21e Eeuwse Vaardigheden”: creatief denken, computational thinking, problemen oplossen, informatie vaardigheden, ict-basisvaardigheden, mediawijsheid, communiceren, samenwerken, kritisch denken...

Wat kun je maken in deze hands-on workshop:

 • Een bananenpiano
 • Een pac-man touchpad
 • Een pianotrap
 • Een tetris-dansmat

De mogelijkheden worden begrensd door jouw fantasie!
Voor de deelnemers aan deze hands-on workshop hebben we nog een dijk van een aanbieding, waardoor je de volgende dag direct met MaKey MaKey aan de slag kunt in je klas. 

Pauze  

Sessie 5: Hoe om te gaan met al die tools, apps, privacy en online marketing? door Caspar Hoekstra van basisschool-apps 

Geschikt voor: educatie

De wereld van communicatie, en dus ook oudercommunicatie, verandert in een zeer snel tempo. Ouders verwachten overal en altijd geïnformeerd te zijn, willen overal kunnen communiceren en gebruiken meerdere middelen om dit te doen. Als school moet je hier keuzes in maken, wil je de identiteit van je school bewaken en wil je het ook efficiënt doen.

Veel gehoorde vragen zijn:

 • Hoe zet ik de verschillende online kanalen in voor mijn school?
 • Wat betekent dit voor de positionering van mijn school?
 • Wat betekent de nieuwste privacy wetgeving voor mij?
 • Hoe kan ik de ouderbetrokkenheid vergroten?
 • Welke tools zijn er en hoe kan ik deze efficiënt inzetten?

De workshop Online Oudercommunicatie gaat in op deze vragen en meer en helpt jou hiermee in te kunnen spelen op deze actuele problematieken. Daarnaast kun je van de gelegenheid gebruik maken om te sparren met gelijkgestemden. 

Sessie 6: Hoe helpt Synchronized Security je te beschermen tegen cybercrime? door Harm van Koppen van Sophos

Geschikt voor: MKB en educatie

De snelle groei van complexe, gecoördineerde bedreigingen overschrijdt het vermogen van veel organisaties om zichzelf te beschermen. De meeste producten zijn ontwkkeld om individuele elementen van een aanval stoppen, maar ze werken niet samen om uw data, apparaten en netwerk te beschermen tegen geavanceerde, gecoördineerde cyberaanvallen. Tegelijkertijd reageren overbelaste IT-afdelingen te traag op deze bedreigingen.

Veel gehoorde vragen zijn:

 • Wat zijn de gevaren van cybercrime?
 • Welke dataprotectie regelgeving komt eraan?
 • Hoe zorg ik dat mijn data beveiligt is?
 • hoe kan ik Synchronized Security efficiënt inzetten tegen alle gevaren van cybercrime?
 • Hoeveel tijd kan ik besparen met Synchronized Security?

De workshop synchronized security gaat in op deze vragen en helpt jou hiermee inspelen op deze actuele problematieken.

Sessie 7: Office 365 en het RathoPortaal gebruiken in het onderwijs, door Aryon Hooijmaijers van Ratho

Geschikt voor: educatie

Binnen veel stichtingen en scholen is een Office 365-omgeving ingericht. In de praktijk betekent dit vooral dat Office 365 gebruikt wordt voor administratieve en communicatieve taken binnen het onderwijs. We zien echter ook dat steeds meer scholen op zoek zijn naar meer gepersonaliseerd onderwijs en hiervoor ook de mogelijkheden van deze omgeving gebruiken om dit vorm te geven.

In deze workshop gaan we in op de laatste ontwikkelingen binnen Office 365 en hoe je deze omgeving kunt gebruiken voor het efficiënt uitvoeren van je taken. Je maakt kennis met de diverse mogelijkheden voor het daadwerkelijke primaire proces van het onderwijs, het lesgeven met Office 365. Ook krijg je inzicht in de mogelijkheden die het RathoPortaal in dit alles biedt en in de overige mogelijkheden van deze nieuwe online leer- en werkomgeving van Ratho.

Sessie 8: De meest veilige, betaalbare én schaalbare wi-fi oplossing, door Patrick de Vries van Aerohive

Geschikt voor: MKB & educatie

Weet u 100% zeker dat uw Wi-Fi veilig is en dat u niet teveel betaalt? Aerohive heeft sinds kort de Aerohive Connect oplossing op de markt gebracht. Aerohive Connect is de meest schaalbare, simpele en veilige Wi-Fi oplossing zonder single point of failure tegen de laagste TCO in de markt. U heeft al een Aerohive Wi-Fi oplossing vanaf $229! Wilt u hier meer over weten, schrijf u dan in voor deze sessie! 

 

<<Zet de Experience Day in uw agenda>>

Meridion OMJS 250  Basisschoolapps  ICT Leskisten
 Aerohive Logo Kleur Dell Logo Kleur  Gntel Logo Kleur   Sophos
 Focus Touch Vrijst  Yealink  Plantronics  Gigaset Pro
 Smith Visual  logo layers    

De programma's en badges liggen klaar!
 Inschrijfbalie

Alle partners hebben hun stand opgebouwd op het beursplein om te laten zien wat ze allemaal in huis hebben!

Voorbereiding Beursplein

Voorbereiding Beursplein 2

Stand Ictleskisten

Stand Microsoft

Stand Microsoft OSN

Stand Gntel En Gigaset

Stand Gigaset En Dell

Stand Focus Touch

Stand Aerohive

De ontvangst met koffie en thee op het beursplein. 

Inloop

Aansluitend begon de plenaire sessie gepresenteerd door Thomas Schepers en Aryon Hooijmaijers.

Presentatie Thomas

 

Volle Zaal 1

 

Presentatie Aryon

Volle Zaal 2

Na deze gezamenlijke bijeenkomst begonnen de sessies in de subzalen.

Sessie I: 21st Century Skills in het onderwijs. Door Frank van den Oetelaar, Initiatiefnemer 21stcenturyskills

Sessie 21St Century Learning

Sessie II:  Hoe wapen ik mijn organisatie tegen ransomware? Door Jos Overbeeke, Sales Engineer Sophos

Sessie Sophos

Sessie III: Nieuwe manieren van werken en leren met Office365. Door Lisanne Bos, Partner Business Development Manager Microsoft 

Sessie Microsoft

Sessie IV:  Ervaar dat ook jij programmeerles kan geven met Bomberbot! Door Kirsten van Smirren, Education &Customer specialist Bomberbot 

Sessie Bomberbot

Na deze sessies was het tijd voor pauze met lekkere petit fours en wat te drinken

Pauze Moment Petit Four

Pauze Moment 2

Ondertussen keken mensen rond op het beursplein waar ze onze partners konden vinden. Er was ook wat te doen zoals 'zwemmen in de zee' of 'zwaardvechten' met een VR-bril (virtual reality).

VR Bril Laura

VR Bril John

Bijpraten en netwerken kon ook op het beursplein

Pauze Moment 3

Pauze Moment 4

Na deze pauze gingen we verder met het tweede deel van de sessies. 

Sessie V:  Internet of Things (IoT). Door Roy Verboeket, Lead Sales Engineer Aerohive Networks 

Sessie Aerohive

Sessie VI: Zakelijke telefonie in de cloud! Door Dennis van Nieukerke, Partner manager van gnTel BV

Sessie Gntel

Sessie VII:  Implementatie van iPads in het (basis)onderwijs; een praktijkvoorbeeld. Door Eefje van Gaal, ICT coordinator Eenbes Basisschool De Branding 

Sessie Eefje

Na de sessies was het tijd voor een hapje, drankje én de prijsuitreiking!

De Borrel

De badges zijn verzameld en hieruit werden twee prijswinnaars getrokken

Prijswinnaars Grabbelen

Prijswinnaar van een ICTLeskist t.w.v. € 600,-: Sjef de Win van Eenbes basischool de Branding

Prijswinnaar Sjef Eenbes De Branding

Prijswinnaar van een Office 365 training voor 10 personen t.w.v. € 495,-: Vincent van Meeuwen van First Investments.

Prijswinnaar First Pensions

Iedereen ging met een mooie gevulde goodiebag naar huis!

Routebeschrijving

Adres:
Evoluon Eindhoven | Noord Brabantlaan 1A | 5652 LA Eindhoven | 040 250 4600 

Bereken hier uw route>>

Het Evoluon is uitstekend bereikbaar, gelegen in het hart van Brabant aan de A2. Den Bosch, Tilburg en Weert liggen daarmee binnen een half uur reistijd. 


Linkedin Twitter Facebook youtube