Een kijkje ‘in de keuken’ van een andere organisatie

Home >  Blog >  Een kijkje ‘in de keuken’ van een andere organisatie

Vanuit mijn rol als marcom medewerker heb ik het geluk dat ik de interessante blogs van mijn, veelal technische collega's, mag publiceren, en nu mag ik er zelf een schrijven! Dit blog gaat over het panelgesprek dat we onlangs hebben georganiseerd voor een kleine groep opdrachtgevers. Hierdoor hoop ik dat we jou ook kunnen enthousiasmeren. Dat ik jou kan overtuigen van hoe leuk en interessant dit is en van de meerwaarde die deelname voor jou en jouw organisatie kan bieden. Want je leert van elkaars ervaring en steekt er dus altijd iets van op. Dus lijkt het jou interessant om met ons én een aantal van onze opdrachtgevers van gedachten te wisselen over diverse onderwerpen, laat het me dan weten! Een reactie van een deelnemer was bijvoorbeeld:

“Goed om samen buiten je branche naar bepaalde onderwerpen te kijken”

 

Van klantendag (RED) naar interactief panelgesprek

Normaal organiseer ik onze jaarlijkse klantendag de RED. Helaas ging deze afgelopen jaar, vanwege de bekende reden, niet door. Waar we daar altijd fijn met onze opdrachtgevers konden bijpraten, was dat nu niet het geval en daar baalden we van... We misten de verbondenheid met elkaar en gelukkig voelden de opdrachtgevers dat ook en namen ze graag deel aan een alternatief: een online panelgesprek over informatiebeveiliging.

Het idee was om interactief meerdere standpunten en ervaringen uit te wisselen en op deze manier de verwachtingen, belangen en meningen te horen hoe wij als Ratho de organisaties verder vooruit konden helpen. Dus we vroegen bijvoorbeeld hoe ze zelf vinden dat ze er technisch voorstaan en hoe het is gesteld met de bewustwording van de medewerkers. De experts die wij hebben ingezet op dit gebied waren collega Joris van der Sligte en Dim Gerssen vanuit onze partner Holmes (security awareness en phishing testen). Mijn collega Cas (accountmanager) en ik waren de gespreksleiders.

 

Delen van mogelijkheden en kansen tussen opdrachtgevers onderling

Nadat iedereen online was en we een korte voorstelronde hadden gedaan gingen we snel van start. Hierbij kwam iedereen aan bod en spraken we onder andere over hoe zij de informatiebeveiliging hadden geregeld binnen hun eigen organisatie. Hiermee hielpen ze elkaar maar ook ons, want wij kregen een beter idee over hoe wij hen nog weer verder op weg konden helpen met onze expertise (en die van onze partners) als IT partij. En ze hielpen elkaar want er werden interessante ervaringen en adviezen uitgewisseld. Het was goed om te merken dat informatiebeveiliging bij iedereen hoog op de agenda staat. De reacties waren na afloop positief en enthousiast, het was vooral interessant om bij een andere organisatie ‘een kijkje in de keuken’ te kunnen nemen.

“Het was leerzaam om eens met andere bedrijven te klankborden over hoe de informatie beveiliging geregeld is en erachter te komen wat mogelijk bij ons van toepassing kan zijn.”

Men wilde een volgende keer graag weer aanhaken en we willen dit 1x per kwartaal organiseren waarbij de deelnemers samen met ons het onderwerp bepalen. Feedback die we kregen was dat het onderwerp ‘informatieveiligheid’ wel erg breed was en er hierdoor behoefte ontstond aan verdieping en specifieke security onderwerpen. We hebben daarom afgesproken om de volgende keer één onderwerp te kiezen en hiermee de diepte in te gaan.

 

Mens, techniek én proces zijn bij ons de basis

Wat ik zo mooi vind aan ons werk is dat we dagelijks bezig zijn om de beste oplossingen te bedenken voor onze opdrachtgevers en dat we hier met z’n allen over meedenken en aan meewerken. Niet alleen in technisch opzicht, maar ook als we kijken naar de mens ín de organisatie. Zeker als het gaat om informatieveiligheid, omdat het zoveel mensen raakt die dagelijks hun werkzaamheden uitvoeren. Dan is het toch een fijn en veilig idee dat er organisaties zijn die je met raad en daad bijstaan en waar je altijd terecht kunt met allerlei vragen, ook op menselijk vlak. Bij Ratho kijken we áltijd naar mens, techniek en proces.

 

Onze holistische kijk op informatiebeveiliging

Naast onze technische collega’s, werken bij ons ook mensen die zich met de 'zachte kant' van informatiebeveiliging bezighouden. Zo geeft Aryon diverse trainingen en denkt hij mee over de gebruikersadoptie en het beleid en Thijs die jouw IT-beleid uitwerkt in processen en in juridische zin meedenkt over AVG compliance. Je kunt dus wel zeggen dat wij een holistische kijk op informatiebeveiliging hebben en dat je ons dus eigenlijk kunt zien als interim CSO (Chief Security Officer) voor jouw organisatie.

 

Sluit je ook een keer aan?

Ik hoop dat ik jou een beetje warm heb kunnen maken en wil je hierbij uitnodigen ook eens aan te sluiten bij zo’n online panel; als relatie of als geïnteresseerde. Je leert van de ervaringen van andere organisaties en kunt wellicht meteen iets toepassen. Daarnaast leer je ook ons beter kennen; wie we zijn, wat we doen en wat we voor jou kunnen betekenen! Uiteraard organiseren we, als het weer op locatie kan en mag, ook fysieke panelgesprekken.

Mocht je geen interesse hebben in een (online) panel, maar graag weer fysiek naar onze jaarlijkse klantendag willen komen: meld je hier alvast aan (je bent tot niets verplicht en ontvang alleen informatie waarvoor je je ook weer af kunt melden). Uiteraard hoef je geen panelgesprek te doen of aanwezig te zijn op de RED om toch met ons in contact te komen 😊!

 

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Wil je deelnemen aan een volgend panelgesprek of wil je gewoon een vrijblijvend gesprek inplannen met mij of mijn collega's? Neem dan contact op met mij via wendy@ratho.nl, bel 040 2370 426 of vul het terugbelformulier in.

 

Dit veld is verplicht omdat we contact op willen nemen

Wil jij ook een keer deelnemen aan een panelgesprek? Neem dan contact op met mij en we plannen een datum.
Wendy Kuipers

Wendy Kuipers

040 2370426 wendy@ratho.nl

Helpdesk