Recept voor gegarandeerde ransomware

Home >  Blog >  Recept voor gegarandeerde ransomware

De eigenaar van onze partner op het gebied van informatiebeveiliging, Jan Martijn Broekhof van Guardian360, schrijft diverse blogs over dit actuele onderwerp. Wij vonden er eentje zó opvallend dat we ‘m graag met jullie willen delen: Er is namelijk een recept voor gegarandeerde ransomware. De moeite waard om dit blog te lezen waarin hét recept voor gegarandeerde ransomware wordt onthuld en daarna te bepalen om ditt recept juist wel of níet te volgen. Vaak denk je: maar mijn organisatie is toch helemaal niet interessant?


Bij Guardian360 weten ze wel beter: steeds meer MKB bedrijven vallen ten prooi aan ransomware. Dit komt omdat eigenlijk iedere organisatie volledig afhankelijk is geworden van automatisering. Zonder werkende IT kunnen zij niet overleven en dat weten criminelen. Daarnaast hebben zij het gijzelen van netwerken grotendeels geautomatiseerd, dus maakt het voor hen de grootte of welke organisatie het betreft eigenlijk helemaal niets meer uit. Hun businesscase is altijd goed. 

 

En je denkt vaak ook: de kans op ransomware is toch heel klein?


Helaas wordt de kans op ransomware in je netwerk met de dag groter. Zoals beschreven wordt ransomware steeds geavanceerder. Veel organisaties kiezen ervoor om te gijzelnemers te betalen, daarmee wordt de businesscase voor criminelen alleen maar beter. En veel bedrijven kunnen het zich helemaal niet permitteren om maanden out of business te zijn en daarom betalen ze dan maar het gevraagde losgeld. De bedragen zijn ook niet mals: criminelen vragen enkele Bitcoins (Op 5-1-2021 € 26.000,- per stuk), dus enkele modale salarissen zijn zo snel verdiend. Ook is het zo dat veel van die gijzelnemers vanuit landen werken die niet zo bedreven zijn in het opsporen en vervolgen van online criminelen, dit alles maakt het voor deze criminelen steeds aantrekkelijker.

 

Wat is dan het recept?


Lees hier het hele blog inclusief recept om gegarandeerd ransomware in jouw organisatie binnen te krijgen. Jan Martijn beschrijft hier vijf ingrediënten.

 

Geen recept volgen? Wij zijn er voor je!


Wil jij zelf helemaal geen recept volgen, maar juist vertrouwen op de kennis- en kunde van IT profs? Laat ons dan dagelijks controleren of jouw netwerk voorzien is van de laatste updates en patches. Ook zwakke wachtwoorden kunnen snel door ons gedetecteerd worden. Wij zijn Gold partner van Guardian360 en helpen ook graag overige vraagstukken over informatiebeveiliging. Neem voor meer informatie contact op met cas@ratho.nl, bel 040 2370 426 of vul onderstaand terugbelformulier in.

 

Dit veld is verplicht omdat we contact op willen nemen

 

Helpdesk