Bekijk ons nieuwe RathoPortaal op de NOT2017!

Home >  Nieuws >  Bekijk ons nieuwe BasisPortaal op de NOT2017!

Van 24 tot en met 28 januari 2017 staan wij weer op NOT beurs in de Jaarbeurs in Utrecht! Dit jaar presenteren wij ons nieuwe RathoPortaal; een Single-sign-on omgeving met Basispoort én Microsoft Office 365 voor leerkracht en leerling. Via deze digitale leeromgeving, dat via een internetbrowser (zoals Internet Explorer, Chrome, Safari of Firefox) altijd en overal bereikbaar is, log je één keer in om zowel Office 365 als Basispoort te kunnen gebruiken. Hierdoor kun je snel en makkelijk werken met alle programma’s, bestanden en snelkoppelingen die je dagelijks nodig hebt. Zowel leerkracht als leerling en (later) ook externen, kunnen op deze manier online samenwerken en communiceren via de cloud, ongeacht waar ze zich bevinden en op welk apparaat zij werken.   

Hoe ziet ons RathoPortaal er eigenlijk uit?

Hieronder vind je een aantal printscreens van ons RathoPortaal, wil je meer zien of weten? Kom dan naar onze stand voor een demo!

Inlogscherm voor groepen

Startpagina leerling

Inlogscherm onderbouw (met afbeeldingen omdat zij nog niet kunnen lezen).

Onze visie: stichtingsbreed gecentraliseerd beheer

Wij zijn van mening dat lokaal beheer op de scholen uiteindelijk steeds minder wordt en de ICT zoveel mogelijk centraal geregeld wordt. Onze eigen beheertool, de Ratho Manager, maakt het mogelijk voor de (bovenschools) ICT coördinator om centraal de omgeving van alle (school) locaties te beheren.   

Gepersonaliseerd en adaptief leren is mogelijk

Gepersonaliseerd/adaptief leren is mogelijk via ons RathoPortaal. Als je individuele leerlingen koppelt aan hun eigen apparaat (laptop/tablet), kan onze omgeving gebruikt worden ongeacht waar ze zijn (op school of thuis). Hiermee faciliteer je een werkwijze conform de 21e eeuwse vaardigheden. Daarnaast leren kinderen werken met Microsoft Office 365 zoals ze het al kennen, zonder dat het verstopt zit achter een bepaalde vormgeving of dichtgetimmerde ‘schil’.  

Demo zien van ons RathoPortaal?

Wil je meer weten over ons RathoPortaal? Meld je dan GRATIS aan en kom naar onze stand A047 in hal 11 (Leren en Onderwijzen met ICT) voor een korte demo en een goed gesprek!

Helpdesk