Microsoft Office 2016 is nu beschikbaar!

Home >  Nieuws >  De belangrijkste features in Microsoft Office 2016

Na een succesvolle lancering van Windows 10, is sinds 22 september Office 2016 beschikbaar! 

Eén van de belangrijkste features is dan ook dat u verder kunt blijven werken aan uw Office-documenten. Of het nu is op uw iPhone, Surface, Android-toestel of Windows PC. Alles wordt immers opgeslagen op OneDrive, in de Microsoft-cloud.

 

Hieronder vindt u alvast de opvallendste nieuwigheden in Office 2016:

  • Middels co-creatie kunnen verschillende gebruikers, real-time aan één document werken, zonder dat ze daarvoor samen moeten zitten. Je kan deze functie zowel op Word, PowerPoint als op OneNote gebruiken.
  • Office 2016 maakt het eenvoudiger om andere gebruikers toe te staan in je document te werken en middels versiebeheer kun je zijn of haar werk desgewenst ook snel weer ongedaan maken.
  • Voortaan kun je ook tijdens het Skypen gedeelde documenten samen bewerken in de online versies van Word, PowerPoint, Excel en OneNote.
  • Met behulp van Sway kun je al je rapporten, presentaties en nieuwsbrieven voorzien van een grafisch jasje.
  • De nieuwe OUtlook update helpt je je mailbox overzichtelijk te houden. Onbelangrijke mail komt in de map genaamd "Clutter" die berichten met een lage prioriteit voor je bewaard. De mobiele outlook app helpt met e-mailsortering, legt prioriteiten en weet welke e-mails je volle aandacht verdienen. Het vernieuwde e-mailprogramma beperkt ook de tijd die je verliest met het doorzoeken van mappen.
  • De (nederlandstalige) tell-me-functie  fungeert als persoonlijke assistent. Typ in de "tell-me"-bar welke toepassing je nodig hebt en Office 2016 brengt je naar het juiste onderdeel van je navigatiebalk.
  • Wil je een bepaalde term dubbelchecken voordat je hem de wereld instuurt? Selecteer dan de betreffende tekst en lookup gaat op zoek naar de juiste informatie op websites zoals Wikipedia, zonder dat je Office daarvoor hoeft te verlaten.
  • Ook Excel krijgt een update. Zo zijn er 6 nieuwe grafiektypes toegevoegd om financiële en hiërarchische informatie beter te kunnen weergeven. Wil je snel iets visualiseren? Met previews weet je in 1 klik hoe je gegevens eruit komen te zien.


Office 2016 voor Windows 10

Vanzelfsprekend gedijt Office 2016 het beste op het Windows 10 platform. Zo zijn Word, Excel en PowerPoint geoptimaliseerd om zowel in desktop- als tabletmodus bruikbaar te zijn. Het nieuwe Office 2016 is beschikbaar voor Windows, Mac, iOS en Android. Vanaf vandaag kunnen Office 365 abonnees de nieuwe Office-applicaties downloaden. 

Wilt u ook Office 2016 gaan gebruiken?

Neem dan eerst even contact op met onze helpdesk om te kijken wat we in uw specifieke omgeving adviseren als u Office 2016 wilt gebruiken. Neem contact met ons op via helpdesk@ratho.nl of 040 2370 426.

Helpdesk