De beste (educatieve) apps voor kinderen

Home >  Nieuws >  De beste (educatieve) apps voor kinderen

Elke dag komen er honderden apps bij in alle soorten en maten. Ouders en leerkrachten willen het beste voor kinderen, maar hoe vind je dat binnen deze overdaad aan aanbod?

Wat is Cinekid AppLab?

Cinekid AppLab is een app waarmee je per leeftijd van het kind heel precies kunt zoeken op geschiktheid bij verschillende categorieën en thema’s. Daarnaast kun je van de geselecteerde apps filmpjes bekijken en recensies lezen die door Cinekid geschreven zijn. Cinekid staat voor een evenwichtige ontwikkeling van het kind.

Apps passend bij ontwikkelingsgebieden van kinderen

De apps die in AppLab opgenomen worden, zijn allemaal op hun eigen manier verbonden aan een bepaald ontwikkelingsgebied van opgroeiende kinderen. Het doel: kinderen toegang geven tot kwalitatieve en artistieke apps ter versterking van hun creatieve, sociale, emotionele, fysieke en cognitieve ontwikkeling.

Elke maand nieuwe selectie apps

In totaal zijn er tien categorieën geformuleerd en in de recensies van de apps komt deze relatie ook duidelijk naar voren. Zo weet je precies welke kanten van het kind gestimuleerd worden als je een app hebt uitgekozen. Cinekid beoordeelt jaarlijks honderden apps, alleen de beste apps worden opgenomen in AppLab.  

De inhoud van AppLab ligt niet vast, elke maand komen er weer nieuwe, door Cinekid geselecteerde apps bij. 

 

Helpdesk