Einde ondersteuning van Internet Explorer 11 door Microsoft

Home >  Nieuws >  Einde ondersteuning van Internet Explorer 11 door Microsoft

Vorig jaar kondigde Microsoft aan te stoppen met het support op Internet Explorer 11 op 17 augustus 2021. Op 9 maart van dit jaar stopt ook de ondersteuning van Edge Legacy. Dit betekent dat deze browsers vanaf genoemde data geen beveiligingsondersteuning meer ontvangen. Stap daarom over naar de nieuwste Edge browser die sowieso al voordelen biedt, want als je inlogt met je Microsoft 365 account wordt alles keurig onthouden en beveiligd. Ook de Chrome plug-ins werken hier in, ongeacht je device. Ben je al overgestapt dan is dit bericht niet voor jou, zo niet, lees dan verder.

 

Haal meer uit Microsoft 365 met Edge Chromium

Vanaf 30 november 2020 werkte Teams al niet langer met IE 11 en vanaf 17 augustus 2021 ondersteunen de overige apps en diensten van het Microsoft 365 aanbod Internet Explorer 11 niet langer. Dat betekent dat die diensten niet langer te gebruiken zijn met de browser. In sommige grootzakelijke omgevingen isInternet Explorer 11 nog in gebruik vanwege specifieke bedrijfsapplicaties die voor de browser zijn ontwikkeld. Microsoft geeft aan dat ze snappen dat de verandering lastig is voor sommige klanten, maar zegt dat deze meer uit Microsoft 365 kunnen halen met Edge op Chromium. Het is nu wel zaak om over te stappen aangezien je anders straks te maken krijgt met het eindigen van support en ontbreken van voldoende veiligheid.

 

Tijdlijn

Hieronder is de tijdlijn te zien waarop alles uitgevoerd wordt wat betreft de browers.

tijdlijn IE 11

 

Meer informatie

Weet je niet precies wat je gebruikt of wil je weten welke brower(s) je vanaf nu nog wel kunt gebruiken of heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via interesse@ratho.nl, bel met 040 2370 426 of vul onderstaand terugbel formulier in.

 

Dit veld is verplicht omdat we contact op willen nemen

Helpdesk