Even voorstellen: onze stagiaires Dennis en Laurens

Home >  Nieuws >  Even voorstellen: onze stagiaires Dennis en Laurens

Wist u al dat we een ‘erkend leerbedrijf’ zijn van Ecabo en SBB? Daarom hebben wij stageplaatsen beschikbaar op verschillende niveaus van MBO tot HBO+. Momenteel lopen Laurens en Dennis stage bij Ratho van februari tot juli 2017 voor hun studie HBO ICT Software Engineering. Zij programmeren mee aan projecten om onze interne processen en ons BasisPortaal verder te ontwikkelen.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent, dus weet u iemand in uw kennissen- of vriendenkring, laat het Thomas dan weten. Hieronder stellen onze stagiaires zich graag aan u voor:

Laurens Adema

Mijn naam is Laurens Adema, ik ben 22 jaar en woon in Tilburg. Ik ben vanaf jongs af aan geïnteresseerd in alles wat met techniek te maken heeft. Met name computers spraken mij erg aan. Ik bouwde mijn eigen computer en knutselde wat websites in elkaar. Nadat ik mijn HAVO diploma heb gehaald heb ik nog kort de opleiding communicatie gevolgd. Echter was het meteen duidelijk dat mijn hart toch echt bij de IT lag. Zo volg ik de ontwikkelingen binnen de IT op de voet, en ben ik geïnteresseerd in de laatste innovaties.

Op dit moment volg ik de opleiding HBO ICT Software Engineering. Ik zit nu in mijn derde jaar en loop stage bij Ratho van februari tot juli. Ratho als bedrijf sprak me erg aan, aangezien het een breed en persoonlijk bedrijf is met kleine schakels. Op deze manier kan ik alle aspecten van Ratho leren kennen, en heb ik ook breed met IT te maken.

Binnen Ratho houd ik mij vooral bezig met de ontwikkeling van de interne software. Het is mijn taak om de informatie achter de schermen te stroomlijnen en de processen binnen Ratho nog efficiënter te maken. Dit doe ik doormiddel van de ontwikkeling van een systeem dat wijzigen in diensten van klanten overzichtelijk maakt. Hierdoor hebben de medewerkers van Ratho nog meer tijd voor hun klanten beschikbaar.

Dennis van Gils

Ik ben Dennis, 20 jaar oud. Vanaf 13 februari ben ik bij Ratho gestart als stagiair. Ik ben op dit moment bezig met mijn opleiding HBO ICT software engineering en ben hiervoor op mijn stage dus software voor Ratho aan het ontwikkelen. Ik vind het in mijn vrije tijd ook leuk om aan software projecten te werken, dus deze stage past goed bij mij.

Ik ben met Ratho in contact gekomen via een van haar opdrachtgevers. Toen ik voor school een stage moest kiezen, heb ik dan ook contact opgenomen. Ik ben toen met Thomas in gesprek geraakt over de verschillende taken die het bedrijf vervult, en heb toen te horen gekregen dat ik aan het project RathoPortaal mocht gaan werken, wat ik nu dus met veel enthousiasme doe!

Ik hoop dat ik binnen mijn stage bij Ratho veel voor het bedrijf kan betekenen, en dat ik in deze periode ook het een en ander kan leren over het ontwikkelen van software binnen een bedrijf.

Wij wensen Dennis en Lauren heel veel succes toe!

Helpdesk