Het nieuwe Ratho Onderwijsconcept

Home >  Nieuws >  Het nieuwe Ratho Onderwijsconcept

Het nieuwe Ratho Onderwijsconcept is een op een browser gebaseerd startportaal van waaruit leerkracht, leerling en (later) ook externen online samen kunnen werken via de cloud.

Single-sign-on met Basispoort én Microsoft Office 365

Via een single-sign-on omgeving en de geïntegreerde koppelingen met Basispoort en Microsoft Office 365 bereik je snel en eenvoudig alle applicaties en documenten die nodig zijn om dagelijks samen te werken. Ongeacht waar je je bevindt (op school of thuis) en vanaf welk device je inlogt. 

De vormgeving van het inlogscherm

Het startscherm voor zowel leerkracht als leerling ziet er na het inloggen als volgt uit:

Vanuit dit inlogscherm, waarop je eenmaal inlogt, krijg je toegang tot de volgende zaken:

  • mappen
  • groepsprogramma's
  • snelkoppelingen

Onze visie: stichtingsbreed gecentraliseerd beheer op hard- en software

Onze visie op IT is dat het lokale beheer in de toekomst alsmaar minder wordt en scholen en stichtingen zoveel mogelijk gecentraliseerd beheer willen uitvoeren over de hardware clients die op de diverse (school)locaties aanwezig zijn. Onze oplossing komt hierin tegemoet en ondersteund digitaal werken, voor zowel leerkrachten als leerlingen, vanaf elk type device en elke locatie.

Gepersonaliseerd en adaptief leren is mogelijk met onze ELO

Wanneer je individuele leerlingen koppelt aan hun eigen device (laptop/tablet) maak je gepersonaliseerd/adaptief leren mogelijk. Hiermee faciliteer je een werkwijze confom de 21e eeuwse vaardigheden.

Verzin dé naam en win een Bol.com bon t.w.v. € 50,00!

Deze mooie toekomstgerichte oplossing is zo goed als klaar, alleen hebben we nog geen goede, pakkende naam... Heb je een goed idee? Laat het ons dan weten via vanny@ratho.nl! Je verdient niet alleen eeuwige roem, maar ook een mooie prijs, namelijk een Bol.com bon t.w.v. € 50,00!

Meer weten?

Wil je meer weten over het nieuwe Ratho Onderwijsconcept, meld je dan snel aan voor de Ratho Experience Day 2016. Er zijn nog 5 plaatsen beschikbaar!

Helpdesk