KPN stopt met ISDN; stap voordelig over naar VoIP

Home >  Nieuws >  KPN stopt met ISDN; stap voordelig over naar VoIP

ISDN bestaat al sinds de jaren 90. De techniek werd erg populair vanwege betrouwbare telefoonverbindingen en goede geluidskwaliteit. Inmiddels heeft VoIP (internet telefonie) zich bewezen als gelijkwaardige vervanger. De voordelen van VoIP zijn duidelijk, het systeem is flexibeler en goedkoper dan ISDN. Doordat steeds meer bedrijven zijn overgestapt van ISDN naar VoIP telefonie is het onderhoud aan het ISDN netwerk duur geworden. KPN heeft daarom besloten om het ISDN netwerk te vervangen voor VoIP.

KPN stopt met ISDN op 1 september 2019

KPN heeft inmiddels officieel aangegeven dat zij stoppen met enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN op 1 september 2019. Klanten van KPN die nu nog gebruik maken van ISDN moeten daarom voor die tijd een alternatief vinden. De meest voor de hand liggende keuze is dan een overstap naar VoIP. 

De voordelen van VoIP 

VoIP biedt een aantal grote voordelen ten opzichte van ISDN, zoals bijvoorbeeld;

  • Voordeliger bellen 
  • Mogelijkheid onbeperkt bellen tegen een vast bedrag per maand
  • Vast nummer op je mobiel
  • Koppelingen met CRM-systemen
  • Online alles regelen zoals voicemail, belgroepen en open/gesloten tijden.

Vrijblijvend advies en kostenberekening voor een overstap naar VoIP oplossingen van gnTel

gnTel is sinds 2006 een van de eerste telecomproviders met een eigen VoIP-netwerk. De afgelopen 11 jaar heeft het systeem zich bewezen en maken duizenden bedrijven dagelijks gebruik van onze VoIP diensten. Wij bekijken vrijblijvend uw persoonlijke situatie en geven advies-op-maat. Neem contact op met ons via interesse@ratho.nl of bel 040 2370 426.

Helpdesk