Leren in de 21e eeuw: Faqta is de Netflix voor kinderen in het basisonderwijs

Home >  Nieuws >  Leren in de 21e eeuw: Faqta is de Netflix voor kinderen het basisonderwijs!

Faqta is een jong mediabedrijf dat een vernieuwend online kennisprogramma voor kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs heeft ontwikkeld waar kinderen spelenderwijs kennis maken met 
onderwerpen over kunst, cultuur, wetenschap, techniek, natuur en samenleving.

Aansluiting bij de vakken van het basisonderwijs

Faqta stimuleert de algemene ontwikkeling en is leren over alles wat kinderen leuk vinden, zoals over robots, mode, muziek, geldzaken etc. Faqta sluit aan bij de vakken van het basisonderwijs en is volledig ontwikkeld op het SLO talentenmodel. Faqta wil het leren voor kinderen leuk, boeiend en interessant maken, zowel op school als thuis. 

Faqta; de Netflix-achtige leeromgeving

"Ons doel is kinderen spelenderwijs de wereld en hun talenten te laten ontdekken, want dat is een basis om kinderen weerbaar te maken in een snel veranderende wereld. Door de Netflix-achtige leeromgeving leren kinderen spelenderwijs en raken ze makkelijk geïnteresseerd in allerlei verschillende onderwerpen. Voor de samenstelling van de content werken we nauw samen met diverse mediapartijen zoals de NTR en Niehe Media, dus kinderen krijgen video's te zien die helemaal aansluiten bij hun niveau", zegt oprichter Anouk Binkhuysen.

Aanvullende thema's speciaal voor basisscholen

Speciaal voor basisscholen heeft Faqta aanvullende samenhangende thema’s ontwikkeld in de vorm van praktische doeboeken met speciale online vragen, video's en opdrachten op de leeromgeving. De thema's kunnen scholen als extra projecten in een talentprogramma inzetten of als alternatief op de vaste lessen in methodes. 

Voor aankomend schooljaar 2016-2017 is het gebruik van Faqta voor scholen gratis!

Interesse?

Dus heb je interesse in Faqta, dan kun je op de website meer informatie vinden over het aanvragen van een licentie en het bestellen van de doeboeken.

Helpdesk