Veilig werken op afstand met MFA en MDM

Home >  Nieuws >  MFA - BYOD Veilig werken op afstand

Veilig inloggen

In een wereld waar gegevensbescherming (denk aan de AVG) steeds belangrijker wordt, is het veilig én handig om een extra stap toe te voegen bij het inloggen. Als toevoeging op uw normale wachtwoord kunt u gebruik maken van multi-factor authenticatie(MFA). Dit werkt ongeveer hetzelfde als de beveiliging die de meeste banken gebruiken voor het internetbankieren. U gebruikt uw gebruikersnaam en wachtwoord én er is een extra beveiliging stap toegevoegd, die niet zomaar iemand kan weten of hebben. 

 

Soft- en hardware tokens

U kunt op verschillende manier gebruik maken van MFA:

  • Software token: hierbij maakt u gebruik van een zelf gekozen pincode zij in combinatie met een eenmalig wachtwoord dat wordt gegeneerd door een applicatie (app) op een smartphone. 
  • Hardware token: hiermee bent u onafhankelijk van uw telefoon. Dit ziet er vaak uit zoals een usb stick. Dit kleine apparaatje genereert ook een unieke code welke u gebruikt in combinatie met een eigen gekozen wachtwoord. 
  • Controle door middel van een telefoontje of code per SMS.

De tokens (codes) zijn altijd uniek, eenmalig te gebruiken en slechts een beperkte tijd houdbaar. Op deze wijze kunt u veilig inloggen in uw IT-omgeving. 

Gecertificeerde reseller van Azure MFA en DUO

Wij maken gebruik van Azure MFA en zijn gecertificeerd reseller van de oplossingen van DUO. 

Security

 

Behoud van controle over apparaten (BYOD) met Mobile Device Management (MDM)

Steeds meer medewerkers, klanten en leveranciers nemen hun (zakelijke of privé) mobielen apparaten zoals laptops, tablets en smartphones mee in uw organisatie of werken er juist mee op locatie. Ze loggen hiermee in op een (gasten)netwerk of kopen allerlei apps. Maar waar blijft de controle en wie houdt er zeggenschap over deze apparaten? U wilt natuurlijk tegemoet komen aan de productiviteit van uw medewerkers, maar ook het risico van data verlies verminderen. 

Op afstand diverse apparaten installeren en beheren

Met Microsoft Intune kunt u MDM monitoren en worden zowel bedrijfs- als privé eigendommen beheerd, volgens uw security policy. Hierbij kunt u denken aan onder andere de volgende zaken: 

  • Een device op afstand onbruikbaar maken (blokkeren) en data wissen. 
  • Track & trace mogelijkheden met locatie historie. 
  • Beheren en blokkeren van bepaalde apps. 
  • Instellingen en apps tegelijk installeren op diverse devices. 
  • mailboxen tegelijk instellen. 

 

Meer informatie

Mocht uw vraag er niet bij staan of mocht u zelf tips hebben, kunt u dit laten weten via onze communicatie kanalen. 

 

 

 

Helpdesk