Microsoft kondigt auditoriummodus en filters aan voor Teams

Home >  Nieuws >  Microsoft kondigt auditoriummodus en diverse functies aan voor Teams

 

Veilig online (samen)werken met de nieuwste functies in Microsoft Teams

Microsoft brengt in augustus de Together-modus naar Teams, hierbij gebruiken zij kunstmatige intelligentie om deelnemers in één virtuele ruimte te plaatsen, zoals een café of een auditorium. Daardoor zie je niet meer afzonderlijke schermen, maar worden de gezichten van mensen in één ruimte geplaatst zodat het net lijkt of zij bij elkaar zitten. Microsoft haakt hier in op dat deelnemers aan videogesprekken, sneller vermoeid raken dan wanneer het gesprek fysiek had plaats gevonden.

Overleg in een auditorium of café

De Together-modus werkt door alle deelnemers in een gedeelde achtergrond te plaatsen. Volgens Microsoft kunnen mensen hierdoor sneller niet-verbale signalen oppikken die belangrijk zijn voor menselijke communicatie. Microsoft start met een auditorium dat in augustus voor iedereen beschikbaar moet zijn. Later komen er meer 'achtergronden' zoals een café.

 

 

Dynamic view

Microsoft geeft aan dat de Together modus niet voor iedere meeting geschikt zal zijn. Daarom blijft de traditionele manier van videogesprekken, waarbij iedere deelnemer een eigen achtergrond heeft, maar gaan ze deze verbeteren. Zo werken ze aan dynamic view, waarbij kunstmatige intelligentie wordt gebruikt. Zo kunnen ze de verhoudingen tussen de gesprekspartners en gedeelde content continu aanpassen. Teams kan dan tijdens een meeting besluiten dat één gesprekspartner prominenter in beeld moet komen, als deze vaker praat. Gebruikers krijgen ook meer mogelijkheden om deze verhoudingen zelf beter te bepalen.

 

 

Extra kleine functies

Dit jaar brengt Microsoft daarnaast extra, kleinere functies naar Teams, zoals filters waarmee een gebruiker de verlichting van zijn of haar camerabeeld kan aanpassen. Ook moeten gebruikers straks emoji's kunnen versturen, moeten chat bubbles beter in beeld verschijnen en moet er bij de live ondertiteling straks komen te staan wie wat zegt. Microsoft kondigt tevens aan dat Teams-vergaderingen ondersteuning krijgen voor maximaal duizend deelnemers. Dit maximum wordt twintigduizend als er maar één presentator is.

Bron: Tweakers.net

 

Meer informatie

Neem contact op via interesse@ratho.nl, bel 040 2370 304 of vul het terugbel formulier in.

 

Dit veld is verplicht omdat we contact op willen nemen

Helpdesk