Onderwijs op afstand met het Ratho Portaal

Home >  Nieuws >  Onderwijs op afstand met het Ratho Portaal

Op maandag 14 december 2020 werden leerkrachten, leerlingen en ouders overvallen door het besluit basisscholen te sluiten vanaf woensdag 16 december 2020 tot en met 17 januari 2021. Er wordt van iedereen verwacht om, buiten de kerstvakantie, weer les te geven op afstand. Nu zijn we allemaal gelukkig beter voorbereid en is er in maart van dit jaar veel geleerd door zowel scholen, leerkrachten als leerlingen. 

 

Slimme tips

Alsnog zal voorbereiding als ook het lesgeven zelf weer de nodige inzet, flexibiliteit en inspanning vragen van scholen en leerkrachten. En dat in deze toch al drukke periode. Ratho heeft veel leerkrachten en scholen mogen ondersteunen bij het leren op afstand en ook nu staan wij klaar voor u. Dit doen we onder andere door de simpele tips via onze website te delen.

 

Lesgeven op afstand met het Ratho Portaal

Voor scholen die al werken met ons Ratho Portaal heeft onze onderwijskundige collega Aryon een handleiding gemaakt die u helpt om het lesgeven op afstand goed te organiseren. Ons Ratho Portaal is een intuïtief en gebruiksvriendelijk portaal dat ondersteuning biedt om op een moderne manier kwalitatief goed en doelmatig onderwijs te geven. Dit betekent dat deze online leer- en werkomgeving op de eerste plaats aansluit bij het primaire proces om onderwijs te geven met een optimaal leerrendement. Maar het RathoPortaal is ook zo ontwikkeld dat deze aansluit bij de ICT-visie die een school heeft voor het secundaire proces, namelijk het doelmatig organiseren, sturen en verantwoorden van het onderwijsleerproces. 

Het RathoPortaal is:

    Een toekomstgerichte- en gepersonaliseerde leeromgeving voor leerling en leerkracht;

    Een eenvoudige manier om online samen te werken en te communiceren;

    Eén online en volledig webbased portaal dat bereikbaar is vanaf iedere locatie en ieder type apparaat;

    Direct toegang tot al je bestanden, applicaties en snelkoppelingen via Single Sign-On (SSO);

    Een omgeving waarin jouw bestanden en informatie veilig zijn opgeslagen volgens de GDPR en AVG standaarden;

    Een omgeving waarin alles centraal geregeld wordt, gebaseerd op de 21-eeuwse vaardigheden. 

 

Vanuit Ratho zijn onze onderwijs- en ICT-specialisten continu bezig met de doorontwikkeling van het portaal. Ons doel is om een zo gebruiksvriendelijk, intuïtief, betrouwbaar, veilig, beheersbaar en efficiënt mogelijke omgeving voor alle verschillende soorten gebruikers te realiseren. Met het RathoPortaal 4.0 bieden wij dan ook tal van nieuwe handige functionaliteiten voor nog beter onderwijs. 

 

Meer informatie en advies

Voor technische vragen kunt u onze helpdesk bereiken van 8:00 uur tot 17:00 uur via 040 - 2370 426 of u kunt een e-mail sturen naar helpdesk@ratho.nl. Heeft u een verkoopvraag kunt u deze e-mailen naar verkoop@ratho.nl. Daarnaast kunt u ook inhoudelijke adviezen vragen aan onze onderwijskundige collega Aryon via aryon@ratho.nl 

 

Fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2021!

 

Wij wensen u hele fijne feestdagen en een succesvol 2021, waarin wij natuurlijk ook weer voor u klaarstaan! Namens ons hele team:

Thomas, Cas, Tjeerd, Wendy, Remi, Joris, Berry, Ron, Paul, Robbie, Rick, Twan, Marvin, Laurens, Remo, Thijs, Pieter, Kelly, Declan, Aryon, Frits, Marten, Danny, Marijn (stagiair) en Nils (stagiair)

Helpdesk