Ook een toekomstbestendig WIFI netwerk op jouw school?

Home >  Nieuws >  Ook een toekomstbestendig WIFI netwerk op jouw school?

Begin dit schooljaar heeft de PO-Raad een poster verspreid over het toekomstigbestendig maken van de (wifi)netwerkinfrastructuur (connectiviteit) van jouw school. De PO-Raad biedt in samenwerking met Kennisnet advies aan scholen over connectiviteit en ondersteunt hierin.

Met de wireless oplossing van Aerohive Networks heeft Ratho een perfecte oplossing om jouw (wifi) netwerkinfrastructuur toekomstbestendig in te richten. Via deze wifi oplossing is het mogelijk gebruik te maken van eduroam, hét internationale netwerk voor draadloze toegang tot internet in het onderwijs! Eduroam heeft meer dan 20 miljoen actieve gebruikers en wordt in 85 landen gebruikt.

Eduroam geeft leraren, medewerkers en leerlingen meer online mobiliteit. Zij kunnen op verschillende locaties meteen gebruik maken van draadloos internet. Hiervoor hebben zij maar één schoolaccount nodig. Aan elkaar gekoppelde authenticatieservers zorgen ervoor dat gebruikers heel gemakkelijk als gast kunnen aansluiten op het netwerk van een andere instelling. Meer informatie over connectiviteit en Eduroam vind je op kennisnet.nl en poraad.nl.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van eduroam?

• Met eduroam krijgen leerlingen, medewerkers en bezoekers via wifi snel en veilig toegang tot de eigen internetverbinding van de school.

• Ook krijgen ze als gast toegang tot het internet van aangesloten scholen, bso's, gemeenten, bibliotheken en musea. 

Om van eduroam gebruik te maken moet het volgende gebeuren:

- Via Kennisnet kun je je direct aanmelden voor eduroam. 

- Indien gewenst volgt er een gesprek met Kennisnet over het aansluitproces en de ondersteuning die Kennisnet in dit traject biedt.

- Je netwerk moet worden geconfigureerd; dit voeren wij uiteraard graag voor je uit. Neem contact op met interesse@ratho.nl.

Helpdesk