Ook in 2021 weer ISO 27001- en NEN 7510 gecertificeerd

Home >  Nieuws >  Ook in 2021 weer ISO 27001- en NEN 7510 gecertificeerd

Wij starten 2021 goed én veilig omdat wij inmiddels sinds 2017 de ISO 27001- en NEN 7510 certificaten mogen voeren! Tijdens de recente tweedaagse audit heeft de Dekra auditor geen tekortkomingen vastgesteld. De certificaten zijn daarom weer voor 3 jaar verlengd. ISO 27001 en NEN 7510 zijn de standaard voor informatiebeveiliging, waarbij het bij NEN zich specifiek toespitst voor informatiebeveiliging in de zorg. Informatiebeveiliging betekent ‘het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie'. Zowel onze ISO- als NEN certificering geven handvatten voor het inrichten van adequate ICT-systemen en geeft richting aan de organisatie en het menselijk handelen.  

 

Wat betekent dit voor uw organisatie?

 

De aansluiting van ICT-systemen op internet brengt grote risico's met zich mee; van virussen tot sabotage en industriële spionage. Gegevensbescherming speelt dan ook een steeds grotere kritieke en concurrerende rol. Met het ISO 27001- en het NEN 7510 certificaat tonen wij aan dat wij volledig in controle zijn over ons informatiebeveiligingssysteem. 

Wij hebben afdoende maatregelen getroffen die de informatiebeveiligingsrisico’s minimaliseren tot een acceptabel niveau. Wel zo’n veilig gevoel toch? U vertrouwt immers uw gevoelige data aan ons toe. Hierdoor hebben wij aantoonbaar controle over informatie van en over onze klanten, medewerkers, leveranciers en overige stakeholders. Voor iedereen die betrokken is bij onze organisatie is het van belang dat deze data beschikbaar, betrouwbaar en veilig is. Dat geldt voor fysieke documenten, data op mobiele apparaten of in de cloud.  

Informatieveiligheid is voor ons hygiëne. Het is de standaard van waaruit je vertrekt en de basis voor elke offerte, project, wijziging of probleemoplossing. Het is dan ook niet meer dan logisch dat onze klanten van ons mogen verwachten dat wij voldoen aan de eisen en standaarden uit de ISO27001 en NEN 7510 norm. Doordat wij werken volgens onze vastgestelde procedures minimaliseren wij de kans op een veiligheidsincidenten en datalekken. Wel zo fijn, zeker als het gaat om de AVG!  

 

Vragen

 

Wilt u onze hulp bij AVG compliance óf wilt u meer weten over onze ISO 27001- en NEN 7510 certificering, neem dan contact op met onze FG (Functionaris Gegevensbescherming) Thijs Marques via fg@ratho.nl, bel met 040 2370 426 of vul onderstaand terugbel formulier in. 


Dit veld is verplicht omdat we contact op willen nemen

Heeft u vragen over onze certificeringen of AVG gerelateerde vraagstukken, neem dan contact met mij op.

Helpdesk