Veilig de winter door met een pentest

Home >  Nieuws >  Veilig de winter door met een pentest

We leren en werken massaal thuis en veel van onze gegevens bevinden zich in ‘de Cloud’. Betalen doen we vrijwel alleen nog maar digitaal. Dit levert veel voordeel en gemak op, maar ook een uitdaging. Want hoe zit het met de beveiliging? Ons advies is om regelmatig een check te laten doen, aangezien de ontwikkelingen enorm snel gaan. Naast dat we ons eigen netwerk proactief scannen met Guardian360, laten we daarnaast samen met onze partner WhiteHats een echte (etische) hacker kijken hoe veilig onze systemen zijn. Ons advies aan u is om dit zelf ook te laten checken.

 

Staat uw e-mailadres op het dark web?


Op het dark web, het Sodom en Gomorra van het internet, circuleren tal van databases met daarin gevoelige informatie, de buit van succesvolle hacks. Ga maar eens naar https://haveibeenpwned.com en zoek uw e-mailadres op – wedden dat u erbij staat? Ons advies is dan om in elk geval meteen het wachtwoord te wijzigen en waar mogelijk MFA in te schakelen (hiervoor kunt u uiteraard bij ons terecht). Zorg er dus voor dat de systemen waar gevoelige, en zeker persoonsgevoelige, informatie op staat (denk aan de AVG) niet zomaar te hacken zijn.

 

Ratho en Whitehats zorgen voor een beveiligde omgeving

 

Effectieve beveiliging van IT-systemen is echter geen eenvoudig klusje. Als beheerder moet je ‘bij’ blijven, want een systeem dat vandaag veilig is, kan morgen toch kwetsbaar blijken. Er komen immers steeds nieuwe kwetsbaarheden aan het licht. Mensen zijn bovendien niet altijd in staat een phishing-mail te herkennen (een klik op een kwaadaardige link is vaak de eerste stap in een geslaagde aanval). Heeft een hacker eenmaal toegang tot uw bedrijfsnetwerk? Dan is het zaak de schade te beperken en te voorkomen dat ál uw systemen worden overgenomen. Hoe werkt een pentest?

Omdat gehackt worden een dus een reële kans is, laten wij onze partner WhiteHats regelmatig pentests uitvoeren in om de beveiliging van onze systemen te toetsen. Zij zetten hier voor een ethische (beroepsmatige) hacker in die actief op zoek gaat naar wie wij als organisatie zijn en hoe hij daar misbruik van kan maken. De hacker probeert zowel van buitenaf, als van binnen uit, in onze systemen te komen om zo een geslaagde hack te simuleren. De informatie die er vervolgens uit komt zetten wij in om de beveiliging nóg beter te regelen. 

 

Meer informatie

Heeft u eigen toepassingen of aan internet gekoppelde systemen? Neem dan de beveiliging ervan serieus en laat ook een beveiligingsonderzoek uitvoeren. Neem hierover contact op via verkoop@ratho.nl, bel 040 2370 426, of laat ons u terugbellen via het formulier:

Dit veld is verplicht omdat we contact op willen nemen

Helpdesk