Ratho helpt: mail kwijt? Kijk in het mapje 'onbelangrijke email'

Home >  Nieuws >  Ratho helpt: mail kwijt? Kijk in het mapje 'onbelangrijke email'

Microsoft heeft een tijd terug de optie 'onbelangrijke mail' geïntroduceerd binnen Office 365 (ook wel “Clutter” genoemd). Deze functie staat standaard ingeschakeld en is van toepassing op alle gebruikers binnen de organisatie. Super handig omdat mails waar u niets mee doet automatisch 'verdwijnen' in de map onbelangrijke e-mail. Soms komt het echter voor dat er een belangrijke mail in deze map terecht komt. Wij leggen uit hoe u dit aan kunt passen.

Hoe werkt Clutter?

In Outlook 2016 voor Windows kunt u met de functie Onbelangrijke e-mail e-mail met lage prioriteit filteren om tijd te besparen voor de meest belangrijke berichten. De e-mailserver houdt bij welke e-mailberichten u leest, en welke niet. Wanneer u Onbelangrijke e-mail hebt ingeschakeld, werkt deze automatisch. Wanneer nieuwe e-mail wordt bezorgd, worden berichten die u waarschijnlijk zult negeren in de map Onbelangrijke E-mail geplaatst. Hoe u meer u de functie gebruikt, des te beter deze wordt. En als u ontdekt dat Onbelangrijke e-mail niets voor u is, kunt u de functie weer aanpassen of uitschakelen.

Hoe past u Clutter aan?

Niet alle gebruikers vinden deze optie even fijn en willen de functie graag uitgeschakeld hebben. Het is eenvoudig aan te passen welke e-mails er wel/ niet in deze map terecht mogen komen: 

  1. De gebruikers zouden deze optie zelf kunnen uitschakelen voor de eigen mailbox. (Vanuit OWA: login.microsoftonline.nl). Lees de gehele uitleg op de Microsoft website>>
  2. Daarnaast is het mogelijk dat wij deze functie voor de gehele organisatie uitzetten. (In geval van educatieve organisaties; niet op school niveau maar op stichtings niveau).

U kunt ons bereiken via email: helpdesk@ratho.nl of telefoon: 040 2370 426.

Helpdesk