Ratho op de Wall of Uncensored Companies

Home >  Nieuws >  Ratho op de Wall of Uncensored Companies

De ‘Wall of Uncensored Companies’ is onderdeel van de Uncensor-Now!-campagne, waarin de BSA (Business Software Alliance) bedrijven oproept de zelfcensuur aan te pakken: door eventuele licentietekorten niet weg te stoppen en stil te zwijgen, maar voor zichzelf een helder beeld te scheppen van de eigen softwarelicentiesituatie.

Ratho geeft advies over licentievormen

Als Microsoft Silver partner en leverancier van co-locatie, hosting en uitwijklocatie diensten hechten wij er veel waarde aan dat we zelf compliant zijn op licentiegebied. Daarnaast adviseren we klanten over de juiste licentievorm passend bij de gekozen inrichting en opzet van de infrastructuur. Ook bij zogenaamde SAM (Software Asset Management ) trajecten kunnen we u van dienst zijn.

 

 

Weet welke software er is geïnstalleerd en zorg voor de juiste licenties!

De Wall laat zien dat al veel bedrijven deze (eerste) stap hebben gezet. De BSA roept bedrijven nu op te stoppen met zelfcensuur en te starten met SAM; zorg ervoor dat u wéét welke software er geïnstalleerd is en zorg er vooral ook voor dat u daar de juiste licenties voor in huis heeft. De risico’s bagatelliseren is onverstandig.

Voorkom cyberaanvallen en mailware-infecties

Het gebruik van ongelicentieerde software is namelijk niet alleenonrechtmatig, het verhoogt ook de kans op malware-infecties en daarmee ook de kans op cyberaanvallen. En als u zegt dat het mkb daar geen doelwit voor is, dan doet u wederom aan zelfcensuur.
Als serieuze ondernemer weet u immers allang dat bijna 65% van de bedrijven in uw markt al eens het doelwit is geweest van cyberaanvallen.

Helpdesk