Schrijf u in voor de Ratho Experience Day op 3 november 2017

Home >  Nieuws >  Schrijf u in voor de Ratho Experience Day op 3 november 2017

Kom op vrijdagmiddag 3 november 2017 naar onze Experience Day in het Evoluon te Eindhoven! Dit jaar heeft u zelf mee mogen denken over de onderwerpen die 'hot' zijn en daar hebben wij de juiste partijen bij gezocht. Deze middag staan veel inspiratiesessies in het teken van de veiligheid en toepasbaarheid van Cloudoplossingen. Onze educatieve opdrachtgevers lijken er veel voordelen te zien en zakelijk ziet men juist meer nadelen.

We laten u nadenken over het beleid, privacy, beveiliging, authenticatie en het gedrag van eindgebruikers. Als toepassingen komen onder andere Office 365, Azure, communicatie en datagedreven onderwijs aan bod. Ook hier, bij Office 365 én bij toepassingen zoals Prowise en Kahoot (voor het onderwijs) is veiligheid een rode draad.

Denk maar eens na: weet u waar alle data wordt opgeslagen; is dit ergens vastgelegd, veilig én biedt het voldoende privacy?

Schrijf u in en maak kans op een Airwheel Urban eScooter!

<Schrijf u snel in> en verzeker u van een plek bij de sessie(s) van uw keuze! Verder maakt u aan het einde van de dag kans op een mini-leskist Makey Makey (met dank aan ICT Leskisten, alleen voor onderwijsklanten) of een hippe Airwheel Urban eScooter t.w.v € 595,-!

 

Programma

13.00 - 13.30 uur    Ontvangst met koffie & thee | Bezoek beursplein
13.30 - 14.00 uur    Welkomstwoord | Plenaire sessie
14.00 - 15.00 uur   Break-outsessies Deel I
15.00 - 15.30 uur   Pauze | Bezoek beursplein
15.30 - 16.30 uur   Break-outsessies Deel II
16.30 - 17.30 uur    Afsluiting met hapje & drankje | Prijsuitreiking | Bezoek beursplein

 

 

Door welke sessies laat u zich inspireren?

Sessie 1: Wanneer heb je echt te maken met een datalek? door Gerben den Dunnen van Meridion

Geschikt voor: MKB & educatie

Van een datalek is sprake als persoonsgegevens in de handen vallen van derden die geen toegang mogen hebben tot die gegevens. Voorbeelden hiervan zijn: cyberaanvallen (incl. DDos), e-mails verzonden naar verkeerde adressen, gestolen laptops, afgedankte niet-schoongemaakte computers en verloren usb-sticks of bedrijfstelefoons. In het ergste geval draait u op voor de kosten/ boete en loopt uw imago een flinke deuk op. Meridion kan er voor zorgen dat dit niet gebeurt! Tijdens deze workshop breng ik u op de hoogte van onze pragmatische vertaling en deel ik onze ervaringen met u.

Sessie 2: Gepersonaliseerd leren: leerlingen maken eigen keuzen en raken zichtbaar gemotiveerd en betrokken. door Michel van de Ven van Onderwijs Maak Je Samen 

Geschikt voor: educatie

Gepersonaliseerd leren is een actueel begrip dat vele betekenissen kent en waarvoor geen standaard blauwdruk mogelijk is. Daarmee is gepersonaliseerd leren (of persoonlijk leren) een complex begrip en wordt het pas betekenisvol wanneer de school er zelf concerete invulling, inhoud en betekenis aan geeft.  

Gepersonaliseerd leren (met een doordachte inzet van ICT) gaat over leren, lesgeven en leerprocessen waarin de leerling ruimte krijgt voor eigen doelen, regie en eigenaarschap. Leren en lesgeven waarin leerlingen meer en meer gemotiveerd en betrokken raken. Dat is mogelijk met de zes dimensies van gepersonaliseerd leren, dimensies die het leerproces aangaan, de leerling en het curriculum.  

In deze sessie verkennen we zes dimensies en de wijze waarop scholen zelf betekenis en inhoud kunnen verlenen aan gepersonaliseerd leren. Dit wordt geillustreerd met enkele concrete praktijkvoorbeelden zowel uit het primair als voortgezet onderwijs. Michel is auteur van het boek 'Gepersonaliseerd leren in een notendop'  

Sessie 3: Microsoft, door Thomas Schepers van Ratho

Geschikt voor: MKB & educatie

<tekst>

Sessie 4: Hands on workshop MaKey MaKey – de bananenpiano – een stap naar MaakOnderwijs, door Leendert-Jan van Splunter ICTLeskisten

Geschikt voor: educatie

Maakonderwijs wint steeds meer terrein in Nederland. Leraren en hun klassen gaan steeds meer (digitaal) knutselen. (bron: Kennisnet).
MaKey MaKey is een laagdrempelige manier om met MaakOnderijs aan de slag te gaan. Tevens is het bij uitstek een middel om te werken volgens de “21e Eeuwse Vaardigheden”: creatief denken, computational thinking, problemen oplossen, informatie vaardigheden, ict-basisvaardigheden, mediawijsheid, communiceren, samenwerken, kritisch denken...

Wat kun je maken in deze hands-on workshop:

 • Een bananenpiano
 • Een pac-man touchpad
 • Een pianotrap
 • Een tetris-dansmat

De mogelijkheden worden begrensd door jouw fantasie!
Voor de deelnemers aan deze hands-on workshop hebben we nog een dijk van een aanbieding, waardoor je de volgende dag direct met MaKey MaKey aan de slag kunt in je klas. 

Pauze  

Sessie 5: Hoe om te gaan met al die tools, apps, privacy en online marketing? door Caspar Hoekstra van basisschool-apps 

Geschikt voor: educatie

De wereld van communicatie, en dus ook oudercommunicatie, verandert in een zeer snel tempo. Ouders verwachten overal en altijd geïnformeerd te zijn, willen overal kunnen communiceren en gebruiken meerdere middelen om dit te doen. Als school moet je hier keuzes in maken, wil je de identiteit van je school bewaken en wil je het ook efficiënt doen.

Veel gehoorde vragen zijn:

 • Hoe zet ik de verschillende online kanalen in voor mijn school?
 • Wat betekent dit voor de positionering van mijn school?
 • Wat betekent de nieuwste privacy wetgeving voor mij?
 • Hoe kan ik de ouderbetrokkenheid vergroten?
 • Welke tools zijn er en hoe kan ik deze efficiënt inzetten?

De workshop Online Oudercommunicatie gaat in op deze vragen en meer en helpt jou hiermee in te kunnen spelen op deze actuele problematieken. Daarnaast kun je van de gelegenheid gebruik maken om te sparren met gelijkgestemden. 

Sessie 6: Hoe helpt Synchronized Security je te beschermen tegen cybercrime? door Harm van Koppen van Sophos

Geschikt voor: MKB en educatie

De snelle groei van complexe, gecoördineerde bedreigingen overschrijdt het vermogen van veel organisaties om zichzelf te beschermen. De meeste producten zijn ontwkkeld om individuele elementen van een aanval stoppen, maar ze werken niet samen om uw data, apparaten en netwerk te beschermen tegen geavanceerde, gecoördineerde cyberaanvallen. Tegelijkertijd reageren overbelaste IT-afdelingen te traag op deze bedreigingen.

Veel gehoorde vragen zijn:

 • Wat zijn de gevaren van cybercrime?
 • Welke dataprotectie regelgeving komt eraan?
 • Hoe zorg ik dat mijn data beveiligt is?
 • hoe kan ik Synchronized Security efficiënt inzetten tegen alle gevaren van cybercrime?
 • Hoeveel tijd kan ik besparen met Synchronized Security?

De workshop synchronized security gaat in op deze vragen en helpt jou hiermee inspelen op deze actuele problematieken.

Sessie 7: Office 365 en het RathoPortaal gebruiken in het onderwijs, door Aryon Hooijmaijers van Ratho

Geschikt voor: educatie

Binnen veel stichtingen en scholen is een Office 365-omgeving ingericht. In de praktijk betekent dit vooral dat Office 365 gebruikt wordt voor administratieve en communicatieve taken binnen het onderwijs. We zien echter ook dat steeds meer scholen op zoek zijn naar meer gepersonaliseerd onderwijs en hiervoor ook de mogelijkheden van deze omgeving gebruiken om dit vorm te geven.

In deze workshop gaan we in op de laatste ontwikkelingen binnen Office 365 en hoe je deze omgeving kunt gebruiken voor het efficiënt uitvoeren van je taken. Je maakt kennis met de diverse mogelijkheden voor het daadwerkelijke primaire proces van het onderwijs, het lesgeven met Office 365. Ook krijg je inzicht in de mogelijkheden die het RathoPortaal in dit alles biedt en in de overige mogelijkheden van deze nieuwe online leer- en werkomgeving van Ratho.

Sessie 8: De meest veilige, betaalbare én schaalbare wi-fi oplossing, door Aerohive

Geschikt voor: MKB & educatie

Weet u 100% zeker dat uw Wi-Fi veilig is en dat u niet teveel betaalt? Aerohive heeft sinds kort de Aerohive Connect oplossing op de markt gebracht. Aerohive Connect is de meest schaalbare, simpele en veilige Wi-Fi oplossing zonder single point of failure tegen de laagste TCO in de markt. U heeft al een Aerohive Wi-Fi oplossing vanaf $229! Wilt u hier meer over weten, schrijf u dan in voor deze sessie! 

Routebeschrijving

Adres:
Evoluon Eindhoven | Noord Brabantlaan 1A | 5652 LA Eindhoven | 040 250 4600 

Het Evoluon is uitstekend bereikbaar, gelegen in het hart van Brabant aan de A2. Den Bosch, Tilburg en Weert liggen daarmee binnen een half uur reistijd. Bekijk hier uw route>>

Deelnemen als partner, ideeën en meer informatie

Wilt u ook graag deelnemen aan de Ratho Experience Day of heeft u ideeën of suggesties? Neem dan contact op met Wendy Kuipers of bel 040 2370 426.

Helpdesk