Cybercriminaliteit groeit sterk onder MKB

Home >  Nieuws >  SentinelOne - Ransomware

Jaarlijks worden in Nederland meer dan tienduizend bedrijven en personen slachtoffer van gijzelingssoftware (ook wel bekend als ransomware). Met name kleine en middelgrote bedrijven zijn een populair doelwit van cybercriminelen die zich hier mee bezig houden. Oorzaak hiervan is dat het MKB vaak sterk afhankelijk is van computers, ook hebben zij meer geld te besteden dan bijvoorbeeld een privépersoon. Bedrijven maken zelden bekend dat zij slachtoffer zijn geworden van gijzelingssoftware, omdat zij hun reputatie niet willen schaden ten opzichte van hun klanten.

 

Ontsleutelen ransomware; een kostbare zaak

Gijzelingssoftware is een steeds vaker voorkomend probleem. Door middel van een virus worden alle computers platgelegd en alle bestanden versleuteld. De hackers vragen om losgeld in ruil voor de sleutel, waarmee de corrupte bestanden kunnen worden hersteld. Wie het losgeld niet wil betalen heeft misschien geluk bij instanties die zich constant inzetten op het ontsleutelen van ransomware. Echter kan het weken duren om nieuwe ransomware te ontsleutelen. Waar voor een privépersoon enkele weken te overzien zijn, lopen bedrijven veel omzet mis.

 

Bedrijf in helmond 'gegijzeld' door hackers: 'Opeens zit je op het Darkweb en betaal je losgeld in Bitcoins'

  

SentinelOne biedt beveiliging tegen ransomware

Wij willen onze opdrachtgevers zo goed mogelijk helpen en beveiligen tegen cybercriminaliteit, daarom zijn wij begonnen met het implementeren van een nieuwe oplossing. SentinelOne biedt beveiliging tegen ransomware. Het houdt niet alleen bekende virussen tegen, maar houdt zich tevens actief bezig met het opzoeken van nieuwe, onbekende virussen en maakt deze onschadelijk. SentinelOne monitort constant al uw bestanden op verdachte activiteiten, waar een traditionele virusscanner enkel actief is bij binnenkomende informatie. Daarnaast voert SentinelOne regelmatig back-ups uit welke zij beveiligen, waardoor u altijd beveiligd bent tegen ransomware.

 

Logo SentinelOne

 

Over SentinelOne

SentinelOne ontwikkelt de nieuwste benaderingen voor endpoint protection. Ze gebruiken AI en machine learning om zowel bekende als onbekende bedreigingen te voorkomen. SentinelOne begrijpt hoe belangrijk endpoints zijn. Wanneer privacy, intellectueel eigendom, infrastructuur en collaboratieve manieren van werk bedreigd worden, wordt er meer aangevallen dan alleen data. U en uw waardes zijn dan ook aangevallen. Dat is waarom SentinelOne altijd een stap vooruitdenkt.

 

Wilt u ook beveiligd zijn tegen ransomware?

Vanaf nu nemen wij bij alle nieuwe contracten en contract verlengingen SentinelOne op als beveiligingssoftware. Heeft u (nog) geen nieuw contract, maar bent u geïnteresseerd om deze oplossing ook in uw organisatie te implementeren? Vul het contactformulier hieronder in of neem zelf contact op met Tjeerd, te bereiken via 040 237 0426, voor meer informatie!

 

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze oplossing, vul dan uw gegevens in en wij nemen contact op met u.

Voorbeeld ransomware attack

 

Ik vertel u graag meer over wat SentinelOne voor uw bedrijf kan betekenen. Neem contact met mij op!

Helpdesk