Skype for Business wordt vervangen door Teams

Home >  Nieuws >  Skype for Business wordt vervangen door Teams

Skype for Business wordt langzaam maar zeker vervangen door de Microsoft Teams applicatie en dient dan als de voornaamste communicatietool van het bedrijf. Wanneer Skype for Business helemaal verdwenen zal zijn, is nog niet bekend. Teams is de nieuwe manier van online samenwerken en communiceren. Voor het onderwijs wordt het gebruikt om samen te werken met leerlingen (werk klaar zetten en online insturen) en verschillende scholen onderling (staf en administratieve functies).

Dat meldde persbureau Reuters eerder al op basis van bericht van Microsoft. “Microsoft Teams zal evolueren tot de voornaamste communicatiedienst,” aldus Ron Markezich, CVP van Office 365 in een statement. “We maken Microsoft Teams onze voornaamste ervaring als het aankomt op audio, video en meetings.”

Skype for business blijft voorlopig nog beschikbaar

Ondanks dat Microsoft Teams de voornaamste tool wordt voor zakelijke communicatie, blijft Microsoft Skype for Business voorlopig gewoon ondersteunen. Dat vooral voor bedrijven die de software draaiende hebben in hun eigen datacentra. Tegelijk verwacht Microsoft wel dat Office 365 gebruikers mettertijd verhuizen naar Teams, naarmate die dienst meer functionaliteit krijgt. Bron: Techzine.nl

Vragen of meer informatie

Wilt u ook gebruikmaken van Office 365 en de Teams applicatie? Neem dan contact op met ons via interesse@ratho.nl of bel 040 2370 426.

Helpdesk