Updates Microsoft

Home >  Nieuws >  Updates Microsoft

In de Office 365 Roadmap staan updates voor Microsoft Office 365 die in ontwikkeling zijn tot en met updates die volledig geïmplementeerd en wereldwijd beschikbaar zijn voor abonnees. Hieronder vier interessante updates die ze nu "uitrollen":

  • Verhoging van de opslagcapaciteit van de e-mailbox

De standaard mailboxgrootte voor E3- en E5-licenties wordt verhoogd naar maximaal 100GB. Momenteel hebben Online Exchange gebruikers een maximale berichtgrootte van 35MB. Ook kan een beheerder binnenkort een aangepaste maximale berichtgrootte instellen tussen 1MB en 150MB voor een afzonderlijke postbus, meerdere postbussen en de standaardwaarde voor nieuwe postvakken.

  • Op verschillende manieren bestanden delen

Een e-mailbijlage vanuit de OneDrive wordt standaard gedeeld met "ontvangers kunnen bewerken". Je kunt nu de toegang overschakelen naar "ontvangers kunnen bekijken" voordat het e-mailbericht verzonden wordt. Met deze update kun je ook andere toegangsniveaus instellen, zoals "iedereen kan bewerken" en "iedereen in mijn organisatie kan bewerken".

  • E-mail met prioriteit-instelling voor Outlook

Microsoft heeft al eerder met "onbelangrijke e-mail" initiatief genomen in het ordenen van e-mailberichten. Hier gaan ze mee stoppen en overschakelen naar "Postvak IN met prioriteit". Ze richten zich nu op de e-mails die het belangrijkst zijn in plaats van het apart zetten van onbelangrijke e-mails. Je Postvak IN wordt weergegeven met twee tabbladen: Prioriteit en Overige. De belangrijkste e-mailberichten bevinden zich op het tabblad "Prioriteit" terwijl de rest gemakkelijk toegankelijk is, maar uit de weg, op het tabblad "Overige". Je kunt op elk gewenst moment tussen tabbladen schakelen en uiteraard kun je ook deze nieuwe functie uitzetten.

  • Vergadering-poll in Outlook op het web

Om vergaderingen te plannen met mensen waarvan je niet kunt zien wat de vrije/bezette tijden zijn, zal nu de vergadering-poll beschikbaar komen voor Outlook op het web. Wanneer je een agenda uitnodiging verzendt kun je verschillende opties van de tijd/dag voor de genodigden versturen om over te stemmen. Gebaseerd op resultaten plant de organisator de definitieve afspraak.

Helpdesk