Zet gratis Teams Premium in maar denk ook aan security!

Home >  Nieuws >  Veilig werken op afstand met Teams, MFA en MDM

Gratis Microsoft Teams Premium

Vanaf maart 2020 biedt Microsoft de premiumversie van Microsoft Teams zes maanden gratis aan. Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen wordt er van mensen gevraagd om, wanneer dat mogelijk is, thuis te werken. Dat is niet voor elk beroep haalbaar, maar met Microsoft Teams wordt thuiswerken wel eenvoudiger gemaakt. In Teams kunnen medewerkers van een organisatie verschillende Teams aanmaken met hierin kanalen. In die kanalen kunnen zij online via videovergaderingen of met chatberichten overleggen en bestanden uitwisselen. De proefperiode voor Teams was oorspronkelijk bedoeld voor ziekenhuizen, scholen en bedrijven in China, maar is nu wereldwijd beschikbaar gemaakt. (Bron: nu.nl) 

 

Verschil tussen Standaard en Premium Teams

Het verschil met de gratis standaard versie van Microsoft Teams is dat organisaties met de premiumversie nu gratis de geavanceerde, betaalde functies mogen gebruiken. In de premiumversie van de app kunnen gebruikers nu dus ook online- en videovergaderingen inplannen. Lees hier meer over Office 365 en Teams. 

 MS_Teams_logo

 

Multi-Factor Authenticatie (MFA); een extra beveiligingsstap tijdens het inloggen

In een wereld waar gegevensbescherming (denk aan de AVG) steeds belangrijker wordt, is het veilig én handig om een extra stap toe te voegen bij het inloggen. Als toevoeging op uw normale wachtwoord kunt u gebruik maken van multi-factor authenticatie(MFA). Dit werkt ongeveer hetzelfde als de beveiliging die de meeste banken gebruiken voor het internetbankieren. U gebruikt uw gebruikersnaam en wachtwoord én er is een extra beveiliging stap toegevoegd, die niet zomaar iemand kan weten of hebben. 

 

Soft- en hardware tokens

U kunt op verschillende manier gebruik maken van MFA:

  • Software token: hierbij maakt u gebruik van een zelf gekozen pincode zij in combinatie met een eenmalig wachtwoord dat wordt gegeneerd door een applicatie (app) op een smartphone. 
  • Hardware token: hiermee bent u onafhankelijk van uw telefoon. Dit ziet er vaak uit zoals een usb stick. Dit kleine apparaatje genereert ook een unieke code welke u gebruikt in combinatie met een eigen gekozen wachtwoord. 
  • Controle door middel van een telefoontje of code per SMS.

De tokens (codes) zijn altijd uniek, eenmalig te gebruiken en slechts een beperkte tijd houdbaar. Op deze wijze kunt u veilig inloggen in uw IT-omgeving. 

 

Gecertificeerde reseller van Azure MFA en DUO

Wij maken gebruik van Azure MFA en zijn gecertificeerd reseller van de oplossingen van DUO. 

Security

 

Behoud van controle over apparaten (BYOD) met Mobile Device Management (MDM)

Steeds meer medewerkers, klanten en leveranciers nemen hun (zakelijke of privé) mobielen apparaten zoals laptops, tablets en smartphones mee in uw organisatie of werken er juist mee thuis of op locatie. Ze loggen hiermee in op een (gasten)netwerk of kopen allerlei apps. Maar waar blijft de controle en wie houdt er zeggenschap over deze apparaten? U wilt natuurlijk tegemoet komen aan de productiviteit van uw medewerkers, maar ook het risico van data verlies verminderen. 

 

Op afstand diverse apparaten installeren en beheren

Met Microsoft Intune kunt u MDM monitoren en worden zowel bedrijfs- als privé eigendommen beheerd, volgens uw security policy. Hierbij kunt u denken aan onder andere de volgende zaken: 

  • Een device op afstand onbruikbaar maken (blokkeren) en data wissen. 
  • Track & trace mogelijkheden met locatie historie. 
  • Beheren en blokkeren van bepaalde apps. 
  • Instellingen en apps tegelijk installeren op diverse devices. 
  • Diverse mailboxen tegelijk instellen. 

 

Meer informatie

Maak ook gratis gebruik van de Premium versie van Microsoft Teams om eenvoudig thuis te werken en te communiceren met collega’s! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via 040 2370 426 of interesse@ratho.nl. Of vul uw gegevens in via onderstaand formulier, dan nemen wij contact met u op.

Dit veld is verplicht om contact op te kunnen nemen

 

 

Ik voorzie u graag bij de aanschaf van de benodigde licenties én beveiligingsmaatregelen voor uw organisatie.
Tjeerd Ververgaart

Tjeerd Ververgaart

040 2370 426 Tjeerd@ratho.nl

 

Helpdesk