Voordelen van Windows 10 S voor het onderwijs

Home >  Nieuws >  Voordelen Windows 10 S voor het onderwijs

Windows blijft innoveren en vernieuwen; nu in de vorm van Windows 10 S die recent is uitgebracht. Windows 10 S is geïnspireerd door studenten en docenten en is de beste Windows ooit voor scholen. Door uitsluitend apps uit de Windows Store te gebruiken en veilig te browsen met Microsoft Edge, is Windows 10 S elke dag weer snel en veilig. Waarom is Windows 10 S geschikt voor uw onderwijsinstelling?

Goedkope systemen

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: De nieuwe Windows 10 systemen zijn 'educatie' vriendelijk geprijsd! Bij de aanschaf van een Windows 10 S device ontvangt u daarnaast een gratis licentie voor apps als Minecraft: Education Edition en Office 365 for Education. Heeft u al een Windows 10 Pro licentie, dan heeft u verder geen kosten aan het gebruik van Windows 10 S. Hiermee blijven ze trouw aan de vertrouwde, productieve Windows-ervaring die u kent, maar is veiliger en levert betere prestaties. 

Windows 10 S is veiliger

Een zeer belangrijk onderdeel voor scholen is veiligheid. En met alle ontwikkelingen en wetgeving op dit gebied komt Windows 10 S zelfs veiliger uit de bus dan z'n voorganger Windows 10. De best beveiligde Windows ooit, biedt uitgebreide bescherming-met antivirus, firewall, Windows Defender en anti-phishing technologieën – alles is ingebouwd, dus zonder extra kosten. De standaard browser Microsoft Edge is ook veiliger dan browsers als Chrome of Firefox. Van alle applicaties die worden geleverd via de Windows Store wordt de veiligheid gegarandeerd. 

 

Computers die draaien op Windows 10 S kunnen alleen apps uit de Windows Store gebruiken. Het is niet mogelijk om externe software op computers met Windows 10 S te installeren. Dit komt volgens Microsoft de veiligheid ten goede omdat Microsoft alle apps en software in de Windows Store controleert op kwaadwaardigheden. Ook de installatie van apps in containers zorgt voor meer veiligheid dan op een reguliere computer.

Snel inloggen en werken

De betere prestaties van Windows 10 S zijn vooral te merken aan het snelle inloggen en presteren van de apps die via de Windows Store komen. Windows 10 S is eigenlijk met dezelfde gedachte opgezet als smartphones. Alle applicaties en programma's die op Windows 10 S computers worden geïnstalleerd komen in een soort 'container' te staan. Bij het verwijderen van een app of een programma wordt de gehele container waarin de app stond verwijderd, waarmee geen fragmenten van oude bestanden achterblijven. Hierdoor zullen computers met Windows 10 S ook niet vertragen na verloop van tijd, zo belooft Microsoft.

Perfecte en goedkope oplossing voor Ratho Portaal in combinatie met Office 365 en Basispoort

De nieuwe Windows 10 S devices zijn uitermate geschikt voor het gebruik van Ratho Portaal; onze webbased digitale leerlomgeving waarin we een koppeling met Office 365 en Basispoort gerealiseerd hebben. 

Dit, in combinatie met het aantrekkelijke prijsniveau, zorgt ervoor dat uw onderwijsinstelling een compleet geintegreerde oplossing kan gebruiken zonder dat hier nog los beheer voor nodig is zoals bij Chromebooks / Chrome OS bijvoorbeeld wel het geval is.

Meer weten over Windows 10 S?

Neem dan contact met ons op via interesse@ratho.nl of bel 040 2370 426. 

Helpdesk