Voorkom dat de medewerker de zwakste schakel is

Home >  Nieuws >  Voorkom dat de medewerker de zwakste schakel is in de ICT beveiliging in uw organisatie

De zwakste schakel in de beveiliging van uw ICT en bedrijfsdata is uw personeel. U kunt zoveel spamfilters en firewalls installeren als u wilt, er hoeft maar één medewerker op een link in een phishing mail te klikken en
uw bedrijf is de klos. 

 

Wat is phishing?

Phishing is digitale misleiding, meestal per e-mail, waarmee cybercriminelen zich toegang verschaffen tot computers, netwerken en data. Wie denkt dat alleen particulieren het doelwit zijn, zit ernaast: cybercriminelen bestoken dagelijks duizenden organisaties en bedrijven met phishing mails. En met schrikbarend veel succes.

 

De explosieve groei van phishing

Phishing is uitgegroeid tot een bedrijfstak, of beter gezegd: professioneel georganiseerde digitale misdaad. Voor het versturen van phishing mails, met alle achterliggende misleiding en techniek, hoef je geen wizkid meer te zijn: voor een paar honderd dollar koop je online kant-enklare phishing software.

 

Phishing-mails: niet van echt te onderscheiden

Phishing mails komen al lang niet meer alleen uit Nigeria, Amerika of de Oekraïne. Omdat phishing qua techniek en investering zo laagdrempelig is geworden, zijn er steeds meer Nederlandse phishing criminelen. Daardoor zijn phishing mails – zowel in taalgebruik als opmaak – vaak nauwelijks van echte e-mails te onderscheiden. Holmes en Ratho hebben de handen ineen geslagen en bieden u een gratis whitepaper en vrijblijvende phishing test aan. Zo kunt u zich alvast voorbereiden op een goede aanpak om aanvallen van hackers zo snel en veel mogelijk te voorkomen.

 

 

Ik wil wel graag een vrijblijvende phishing test of gratis whitepaper

  • Ik meld me aan voor de vrijblijvende test (wij nemen contact met u op)
  • De whitepaper kan u helpen op een gestructureerde en logische wijze uw verdediging tegen phishing te professionaliseren. Uw tegenstander doet immers ook iedere dag een beetje beter zijn best, nu is de beurt aan u. Download de gratis whitepaper (deze geldt voor alle soorten en maten organisaties)
  • Lees het blog over informatiebeveiliging van onze collega Joris

Whitepaper Holmes

 

Meer informatie

Neem contact op via interesse@ratho.nl, bel 040 2370 304 of vul het terugbel formulier in.

 

Dit veld is verplicht omdat we contact op willen nemen

Ik help u graag met het doorgronden van uw IT beveiliging. Van awareness van uw medewerkers tot ingenieuze firewalls, SIEM en/of SOC oplossingen; u bent bij ons aan het goede adres!
Joris van der Sligte

Joris van der Sligte

040 2370 426 joris@ratho.nl

Helpdesk