Wij zijn ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd

Home >  Nieuws >  Wij zijn ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd

Wij kunnen het jaar 2018 goed én veilig starten want met trots melden wij u dat sinds 5 december 2017 de ISO 27001- en NEN 7510 certificaten in ons bezit zijn! Beiden zijn de standaard voor informatiebeveiliging, waarbij het bij NEN vooral gaat om informatiebeveiliging binnen de zorg. Informatiebeveiliging betekent ‘het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie'. Zowel onze ISO- als NEN certificering geven handvatten voor het inrichten van adequate ICT-systemen, en geeft richting aan de organisatie en het menselijk handelen.  

Wat betekent dit voor uw organisatie?

De aansluiting van ICT-systemen op internet brengt grote risico's met zich mee; van virussen tot sabotage en industriële spionage. Gegevensbescherming speelt dan ook een steeds grotere kritieke en concurrerende rol. Met het ISO 27001- en het NEN 7510 certificaat tonen wij aan dat wij volledig in controle zijn over ons informatiebeveiligingssysteem.  
Dat betekent dus dat wij aantoonbaar controle hebben over informatie van en over onze klanten, medewerkers, leveranciers en andere stakeholders. Voor iedereen die betrokken is bij onze organisatie is het van belang dat deze data beschikbaar, betrouwbaar en veilig is. Dat geldt voor fysieke documenten, data op mobiele apparaten of in de cloud. 
Het is voor ons formaat organisatie best bijzonder dat wij deze certificering hebben behaald. Maar anderwijds wilt u toch gewoon een ICT dienstverlener die deze zaken goed op orde heeft en weet waar hij over praat? Zeker als het gaat om de AVG! 

Wij helpen u tijdig klaar te zijn voor de AVG (GDPR)!

De informatiebeveiliging grijpt ook in op de AVG, waarbij iedere organisatie verplicht is om te voldoen vanaf 25 mei 2018. Als u klant bij ons bent, is dit dus aan onze kant al geregeld. Zelf bent en blijft u natuurlijk verantwoordelijk voor uw eigen beleid en handelen. Maar we kunnen u hier, samen met onze partner Meridion, wel mee helpen om (op tijd) alles op orde te hebben voor deze wetgeving. Doordat wij deze certificeringen hebben, weten we als geen ander wat er geregeld moet worden zodat uw bedrijfsvoering voldoet aan de AVG. Er ligt er al een plan van aanpak klaar waardoor de implementatie soepel verloopt.

 

Vragen

Wilt u onze hulp bij de AVG óf wilt u meer weten over de ISO 27001- en NEN 7510 certificaten, neem dan contact op via interesse@ratho.nl of bel 040 2370 426.

bron: dekra.nl

Helpdesk