Zakelijk datumprikker: de FindTime Meeting Poll

Home >  Nieuws >  Zakelijk datumprikker: de FindTime Meeting Poll

Als u zakelijk voor meerdere (externe) personen een afspraak in moet plannen, kost het vaak tijd om te kijken wanneer iedereen kan. Voor privé afspraken zijn er online datumprikkers, maar zakelijk komt dat vaak onprofessioneel over. Dat is verleden tijd met de functie 'Meeting Poll', de vervanger van FindTime in de websversie van Outlook. Vanaf oktober 2017 is deze beschikbaar gekomen zodat het nóg gemakkelijker wordt om een meeting in te plannen in de webversie van Outlook. 

Hoe werkt FindTime?

Met FindTime kunnen genodigden uit voorgestelde data en tijdstippen kiezen. De organisator moet de beschikking hebben over Office365, de ontvangers hebben alleen een e-mailadres en internet toegang nodig.

Als organisator kunt u dus personen uitnodigen voor een afspraak op meerdere data en tijden waarop u zelf beschikbaar bent. De ontvangers geven vervolgens aan welke mogelijkheden ze het beste vinden. Ze kunnen kiezen voor:

  • een favoriete tijd
  • ja beschikbaar of
  • nee niet beschikbaar

De organisator krijgt vervolgens een overzicht met wanneer de meest favoriete datum en tijdstip is om de afspraak vervolgens direct via Outlook vast te leggen.

Find Time gebruiken

Als u “FindTime” wilt gaan gebruiken moet het wel geïnstalleerd zijn. Dit doet u als volgt:

  1. Ga naar https://findtime.microsoft.com/ en kies 'Install'
  2. Sluit Outlook en start daarna weer opnieuw op
  3. Open een nieuw e-mailbericht
  4. Klik rechts bovenin het lint op 'Apps voor Office' (Outlook 2013) en kies 'FindTime' óf klik rechts bovenin het lint direct op de knop 'New meeting poll' (Outlook 2016).

Maakt u nog geen gebruik van Office 365?

Wij zorgen voor een makkelijke en zorgeloze migratie! Vraag naar de mogelijkheden voor uw organisatie, neem contact op met ons via interesse@ratho.nl of bel 040 2370 426.

 

Helpdesk