Zoek en vind woorden binnen afbeeldingen met Office 365.

Home >  Nieuws >  Zoek en vind woorden binnen afbeeldingen met Office 365

Een van de laatste ontwikkelingen binnen Office 365 is de nieuwe zoekfunctie om naar informatie te zoeken binnen opgeslagen afbeeldingen. Eerder dit jaar kwam deze functie uit voor SharePoint en OneDrive. Deze technologie herkent of de afbeelding een bon, bedrijfskaartje of iets soortgelijks is. Geprinte woorden op bijvoorbeeld een klantenbon worden automatisch ontdekt en vindbaar gemaakt door deze slimme computertechnologie. Een ander voorbeeld is een locatie die vermeld staat op een afbeelding of een term als ‘koffie’ is vindbaar. De technologie wordt toegepast in SharePoint, OneDrive en Office.com.

Maak gebruik van visuele intelligentie om je dagelijkse werkzaamheden eenvoudiger te maken

Veel mensen maken voor hun werk kosten die zij kunnen declareren bij hun werkgever. Met behulp van de OneDrive mobiele app, kan er een foto worden gemaakt van de bon, en kan deze vervolgens worden geüpload. Wanneer u dan de kosten vervolgens wilt gaan declareren, hoeft u niet meer te onthouden waar u de foto heeft opgeslagen. Door een simpele term te onthouden die in de afbeelding staat zoals bijvoorbeeld ‘koffie’ kunnen de benodigde documenten om kosten te declareren eenvoudig gevonden worden. 

Welke soorten afbeeldingen worden ondersteund?

De volgende afbeeldingen worden ondersteund door de technologie:

“bmp”, “png”, “jpeg”, “jpg”, “gif”, “tif”, “tiff”, “raw””arw”, “cr2”, “crw”, “erf”, “mef”, “mrw”, “nef”, “nrw”, “orf”, “pef”, “rw2”, “rw1”, “sr2”

U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de geschreven taal op de afbeelding. Deze wordt namelijk automatisch herkend en is daarnaast in dezelfde taal te zoeken.

Bron: Microsoft

Meer informatie of overstappen naar Office 365

Neem contact op met interesse@ratho.nl of bel 040 2370 426.

Helpdesk