Zoeken in de webversie van Outlook (OWA)

Home >  Nieuws >  Zoeken in de webversie van Outlook (OWA)

In de webversie van Outlook kun je zoeken naar berichten en personen, maar soms krijg je zoveel zoekresultaten die niet precies weergeven wat je eigenlijk zoekt. Maar hoe kan dat dan wel accuraat en vind je toch precies wat je zoekt?

Geavanceerd zoeken in de webversie van Outlook (OWA)

Gebruik 'Geavanceerde zoekopdrachten' om de zoekresultaten te verfijnen, dat doe je zo: In het zoekvak typ je een trefwoord uit de tabel op de supportwebsite van Microsoft. Je typt dan een dubbele punt en vervolgens wat je zoekt. Als je bijvoorbeeld wilt zoeken naar alle berichten met een onderwerp dat 'rapport' bevat, typ je 'onderwerp:rapport' in het zoekvak. Kijk hier voor de volledige tabel met trefwoorden>>

Verschil tussen e-mail en personen zoeken in Outlook

Zoals hier boven is beschreven kun kun je e-mails zoeken met bepaalde trefwoorden, maar ook kun je juist alleen personen zoeken. Je krijgt dan meerdere opties, dit gaat als volgt: als je in het zoekvak 'In e-mail en personen zoeken' klikt, wordt er een soort uitklapmenu zichtbaar. Helemaal onderaan zie je 'personen zoeken' staan. Als je daar op klikt, kom je in een ander scherm terecht waarin je de volgende zaken kunt zoeken:

 

  • uitgelichte personen
  • mijn contact personen
  • adresboek
  • groepen

Hulp nodig?

Mocht je er zelf nog niet helemaal uit komen, bel of mail ons dan via interesse@ratho.nl.

Helpdesk