Connectiviteit

Home >  Diensten >  Connectiviteit

Kiest u internet via de kabel, glasvezel of kiest u toch voor een ADSL lijn? En als die keuze gemaakt is, bij welke provider neemt u dit dan af? Samen met u kijken wij welk type verbinding voor u het meest geschikt is, waarbij we rekening houden met uw wensen, eisen en budget. Wij leveren de verbinding helemaal kant-en-klaar op, waarbij we ook zorgen voor de aanvraag, aansluiting en configuratie. Wij zijn gecertificeerd Ziggo Zakelijk partner en een volwaardige wifi consultancy partij én dedicated partner van Extreme Networks (voorheen Aerohive). 

Voordelen van internet via de kabel

Kabel internet is qua snelheid superieur aan ADSL. Kabel internet providers maken gebruik van technieken waardoor zelfs heel hoge downloadsnelheden gerealiseerd kunnen worden. 

  • Kabelverbindingen zijn meestal de laatste 150 meter nog op Coax; daarvoor zijn het geheel glasvezelverbindingen.
  • Hoge up-time garantie op de zakelijke verbindingen zijn te verkrijgen tegen betaalbare bedragen.
  • Er zijn internetsnelheden mogelijk tot maar liefst 500Mbit/s;
  • Goed bereikbare helpdesk van Ziggo speciaal voor ZZP en MKB; ook in de avonduren en in het weekend!

 

Voordelen van glasvezel

Voor wie sneller internet wil dan kabel (of ADSL) is internet via glasvezel geschikt. Echter is dit nog niet overal en voor iedereen beschikbaar. Daarnaast is de opleverperiode langer dan bij ADSL en Kabel en zijn er vaak (hoge) eenmalige kosten. Wij kunnen snel voor u nakijken of glas beschikbaar is op uw adres op basis van uw postcode en huisnummer.

  • Glasvezel kan honderden megabits per seconde leveren en uploaden gaat even snel als downloaden.
  • U kunt tegelijkertijd tv kijken, telefoneren en gamen zonder snelheid in te leveren
  • U kunt kiezen uit veel serviceproviders die diensten als tv, internet en telefonie aanbieden.
  • Glasvezel biedt ruimte voor ontwikkelingen van het dataverkeer en de snelheid daarvan, waarmee u klaar bent voor nu én de toekomst.

 

Wifi connectiviteit

De bekabelde (vaste) internetverbinding moet vaak omgezet worden in een draadloze internet verbinding, dat doet een router. Een Wifi signaal wordt uitgezonden door die router, die dus een draadloos signaal uitstuurt naar apparaten die zich in de buurt bevinden. Door het inschakelen van de Wifi op de mobiele telefoon of laptop kunt u zien uit welke draadloze verbindingen u kunt kiezen. Let bij een openbaar Wifi netwerk wel altijd op de veiligheid van de verbinding! Bij ons kunt u terecht voor Wifi verbindingen van Extreme Networks. Wij verzorgen 0-metingen/ site surveys, BYOD en WaaS oplossingen.

Extreme networks

 

Meer informatie

Wilt u een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden of informatie over een 0-meting of WaaS oplossing? Neem dan contact op met interesse@ratho.nl, bel 040 2370 426 of vul het formulier in:

Dit veld is verplicht om contact op te kunnen nemen

Helpdesk