Digitale leer- en werkomgeving

Home >  Diensten >  Digitale leer- en werkomgeving (DLWO)

Steeds meer digitale middelen en informatiegierige mensen (medewerkers, leerkrachten en leerlingen) vragen om excellente informatiestromen die bij elkaar komen in een digitale leer- en werkomgeving (DLWO). Zo'n omgeving is voortdurend in beweging om te kunnen blijven aansluiten op de verwachtingen van gebruikers en op de veranderende vraag. De steeds centralere rol van ICT in de organisatie zorgt voor een andere visie op technologische ontwikkelingen. Wij bieden verschillende oplossingen:

 

 

Wat is de aanleiding voor een DLWO?

Er zijn strategische aanleidingen zoals het streven naar verhoging van de efficiency van de bedrijfsvoering of externe aanleidingen zoals aflopende licentieovereenkomsten of het inzetten van een nieuwe applicatie van buiten de organisatie. Het is goed om de aanleidingen tot veranderingen in beeld te houden. Veranderingen in de DLWO zijn vaak technisch van aard, maar blijken - zeker als het onderwijs betreft - meestal organisatieveranderingen. Wij hebben ruime ervaring met een DLWO, hoe deze technisch moet worden ingericht voor een specifieke organisatie en hoe u er in kunt samenwerken ongeacht het tijdstip of de plaats waar u zich bevindt.

 

Met Hosted Totaal Beheer altijd en overal samenwerken

Met onze oplossing Hosted Totaal Beheer brengen wij al uw bestanden en applicaties samen op één veilige digitale leer- en werkplek waar u kunt (samen)werken vanaf ieder device, OS en met iedere moderne browser. Het is geschikt voor MKB bedrijven en schoolbesturen.

 

Ratho Portaal als online leeromgeving

Ons Ratho Portaal is een gepersonaliseerde online leeromgeving waarbij u door één keer in te loggen (Single-Sign-On) meteen verbonden bent met Office 365 en de educatieve applicaties uit Basispoort. Zowel leerkracht als leerling en (later) ook externen, kunnen op deze manier online samenwerken en communiceren via de cloud, ongeacht waar ze zich bevinden en op welk apparaat zij werken.

 

Zelf eenvoudige gebruikerszaken regelen met de Ratho Manager

Het eenvoudig zelf beheren en instellen van gebruikers, e-mail, printers, werkplekken en het Ratho Portaal kan via onze Ratho Manager.

 

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via 040 2370 426 of interesse@ratho.nl. Of vul uw gegevens in via onderstaand formulier, dan nemen wij contact met u op.

Dit veld is verplicht om contact op te kunnen nemen

 

 

Helpdesk