Trainingen

Home >  Diensten >  Trainingen

Overzicht Trainigen

  

 

Op deze pagina vind je een overzicht van alle trainingen die Ratho aanbiedt. Voor een compleet overzicht van alle trainingen kun je onze brochure downloaden.

 

Brochure download


 

Microsoft 365 basistraining

Deelnemers krijgen een algemeen beeld van de mogelijkheden binnen Microsoft 365. Daarna wordt specifieker in gegaan op mogelijkheden van bestandsopslag en het verkrijgen van kennis, inzicht en vaardigheden gericht op het effectief en efficiënt werken met Microsft 365. Deze training is gericht op het verder uitbouwen van de instrumentele kennis en vaardigheden van de deelnemers.

Doel

Het hoofddoel van de training is het verkrijgen van een algemene kennis van de producten binnen Microsoft 365.

 

Meer informatie

Microsoft 365 vervolgtraining

De Microsoft 365 vervolgtraining is gericht op het verder uitbouwen van de instrumentele kennis en vaardigheden. De invulling voor deze training komt tot stand na een intakegesprek, waarin de gewenste doelen specifiek gemaakt worden en indien mogelijk/ gewenst geïntegreerd met bestaande bestanden en werkwijzen uit de dagelijkse praktijk. Hierdoor ontstaat een praktische en afgestemde inhoud van deze vervolgtraining.

Doel

Het hoofddoel van de training is het verkrijgen van kennis, inzicht en vaardigheden gericht op het effectief en efficiënt werken met Microsoft 365. 

 

Meer informatie

SharePoint basisvaardigheden & OneDrive voor documenten opslag

SharePoint en OneDrive zijn basis onderdelen van een Microsoft 365 omgeving. OneDrive is de standaard manier om de persoonlijke bestanden op te slaan. Je kunt je bestanden hier delen en online synchroniseren. Met SharePoint kun je overal en altijd snel, betrouwbaar en veilig samenwerken.

Doel

In deze training leert u om te gaan met een SharePoint omgeving. U leert bestanden delen, bestanden beveiligd delen met collega’s en mensen buiten de organisatie, zoals bijvoorbeeld begeleiders of ouders. Ook leert u omgaan met OneDrive voor uw bestanden. 

 

Meer informatie

 

Microsoft Teams basistraining

Microsoft Teams is de oplossing van Microsoft om met één middel alle middelen bij elkaar te brengen om goed (online) met elkaar te kunnen samenwerken. Dat geldt zowel voor documentopslag als voor communicatie. Met zowel collega’s als externen. 

Doel

Het doel van deze training is om u kennis te laten maken met alle aspecten van Microsoft Teams en om u te laten zien van Teams in uw organisatie kan betekenen.

 

Meer informatie

Teams voor klassen

Als vervolg op de basistraining van Microsoft Teams bieden wij een training specifiek voor scholen aan. Naast de standaard mogelijkheden van Teams zijn er voor scholen namelijk specifieke functies beschikbaar zoals en opstellen en versturen van opdrachten en de combinatie met OneNote Class.

Doel

Het doel van deze training is om een verdiepingsslag te maken in Microsoft Teams, gefocust op de inzet in de klas. U maakt kennis met alle mogelijkheden van lesgroepen binnen Teams en hoe u optimaal met leerlingen en collega's kunt samenwerken.

 

Meer informatie

Microsoft Teams voor gevorderden

Wanneer u al beschikt over de basiskennis van Microsoft Teams bieden wij ook een gevorderden training aan. U krijgt hierdoor niet alleen inzicht in de mogelijkheden die Teams biedt op het gebied van samenwerken en communicatie, maar ook hoe Teams het beste in te richten is voor uw organisatie. 

Doel

Tijdens deze training komt u te weten wat de meerwaarde van Teams is en leert u op interactieve wijze alle ins- en outs kennen op gebruikersniveau. Deze kennis kan daarna binnen de organisatie verder gebruikt worden om collega’s verder wegwijs te maken met Microsoft Teams.

 

Meer informatie

 

Microsoft OneNote basistraining

Vervang uw papieren notitieblok met OneNote. Met OneNote kunt u gemakkelijk en geordend notities en aantekeningen bij elkaar houden. OneNote is het ideale hulpmiddel tijdens vergaderingen, periodieke overleggen en bij projecten. Maak aantekeningen, notities, voeg koppelingen, afbeeldingen en zelfs geluidsopnamen in. Allemaal op 1 plek en zelfs gekoppeld aan bestaande documenten, Outlook afspraken of taken en deelbaar met bijvoorbeeld collega's. Aangezien OneNote beschikbaar is op alle platforms en apparaten, kunt u makkelijker dan ooit altijd, overal en op elk apparaat werken.

Doel

Tijdens deze training leert u de belangrijkste onderdelen van OneNote kennen. Na de training kunt u zelf met OneNote werken, indelen en bewerken. 

 

Meer informatie

 

Microsoft OneNote voor klassen 

Een OneNote-klasnotitieblok en een OneNote-personeelsnotitieblok hebben een persoonlijke werkruimte voor elke leerling of medewerker, een inhoudsbibliotheek voor bv. naslagwerk en een ruimte voor samenwerking voor bv. lessen, vergaderingen of creatieve activiteiten. U bepaalt zelf hoeveel notitieblokken u instelt.  

OneNote kan op zichzelf staand ingezet worden, maar ook als onderdeel van een groter samenwerkingsverband, waaronder Teams voor lesgroepen. Aangezien OneNote beschikbaar is op alle platforms en apparaten, kun je makkelijker dan ooit altijd, overal en op elk apparaat leren en samenwerken. 

Doel

In deze training leert u de belangrijkste onderdelen kennen van OneNote voor klassen. Na de training kunt u zelf met OneNote werken, indelen en bewerken. 

 

Meer informatie

 

Microsoft Sway training

Microsoft Sway is onderdeel van Microsoft 365 waarmee je op een gemakkelijk en interactieve manier rapporten, persoonlijke verhalen, presentaties, etc. kunt maken en delen. De focus ligt meer op de visuele aspecten dan bij bijvoorbeeld PowerPoint en dankzij het ingebouwde ontwerpprogramma ziet het er altijd perfect uit. Sway is bovendien te gebruiken op al uw (mobiele) apparaten. 

Doel

Het doel van deze training is om je kennis te laten maken met alle aspecten van Microsoft Sway.

 

Meer informatie

 

Microsoft Forms training

Microsoft Forms is onderdeel van Microsoft 365 waarmee u enquêtes, polls, opdrachten, beoordelingen en andere typen formulieren kunt maken. Deze kunt u daarna makkelijk delen met leerlingen, ouders en collega's. Forms is bovendien te gebruiken op al uw (mobiele) apparaten.

Doel

Deze training is gericht op het ontwikkelen van al de benodigde vaardigheden voor het opstellen van formulieren met Microsoft Forms. 

 

Meer informatie

Helpdesk