Tegelijk werken in meerdere Microsoft 365 en Teams accounts

DELEN

Het wordt door veel mensen als hinderlijk en niet efficiënt ervaren als je telkens moet aan- en afmelden met diverse emailadressen in verschillende Microsoft 365 en/of Teams accounts. In dit artikel legt onze collega Aryon uit hoe je meerdere accounts op jouw PC, laptop of ander device kunt installeren zodat uitloggen en wisselen verleden tijd is.

 

Opnieuw af- en aanmelden in MS Teams of Microsoft 365 niet meer nodig

Her steeds in- en uit moeten loggen en schakelen tussen verschillende accounts met verschillende e-mailadressen is niet handig en kost tijd. Dit schakelen van het ene- naar het andere account is echter wel noodzakelijk als je werkt met verschillende accounts (e-mailadressen), omdat je mogelijk werkzaam bent bij verschillende organisaties. Dat merk ik bij de organisaties met wie ik werk. Dat omschakelen is nu niet meer nodig! De webbrowsers Edge en Chrome maken het namelijk mogelijk om profielen aan te maken waarmee je kunt schakelen tussen de verschillende versies van de Teams desktop app. Ik leg graag uit hoe jij dit eenvoudig kunt toepassen.

 

Extra profielen maken in Edge


Google Chrome maakt het al langer mogelijk om meerdere “gastaccounts” aan te maken. Met de Edge browser is dat nu ook mogelijk en er zijn zelf nog meer mogelijkheden! In de afbeelding hieronder zie je dat ik de nieuwste versie van Edge heb geïnstalleerd (zie het gekleurde logo van Edge en meerdere tabbladen van MS Teams).

edge profielen

Beschik je nog niet over de laatste versie van Edge download en installeer deze dan via deze link. Vervolgens kun je verschillende profielen aanmaken door de volgende stappen te volgen:

 

Profiel aanmaken

Hieronder volgen de stappen voor het aanmaken van een nieuw profiel in Microsoft Edge:

 1. Open Edge
 2. Klik links naast de 3 puntjes (…) op je foto of initialen en kies “Een profiel toevoegen”.
 3. Klik vervolgens op “Toevoegen”.

LET OP: Als je wenst dat favorieten, wachtwoorden en meer ook beschikbaar zijn op een ander apparaat zoals bijvoorbeeld je smartphone, klik dan op de knop “Meld je aan gegevens te synchroniseren”. Zo niet, klik dan direct op “Bevestigen”.

inloggen profiel toevoegen

 

 

 

Profiel instellen

Klik links van de 3 puntjes op het poppetje (het grijs gearceerde of waar je jouw foto kunt toevoegen), kun je klikken op de blauwe tekst “Profielinstellingen beheren”.

profiel 2

Pas hier de naam van het profiel aan, plaats een afbeelding en bekijk ook de overige instellingen. Als je op de 3 puntjes links van aanmelden klikt kun je kiezen voor “Bewerken”. Hier kun je de naam wijzigen en een afbeelding kiezen.

meer profielen

 

Werken met profielen

Als je meer profielen aanmaakt, kun je eenvoudig schakelen tussen het ene- en het andere account door op de profielfoto te klikken rechts boven in Edge. Alle accounts die zijn aangemaakt worden hier getoond en kun je selecteren.

DemoDit betekent dat je nu dus gemakkelijk schakelt tussen verschillende Microsoft 365 accounts zonder telkens opnieuw te hoeven inloggen. Je kunt ze zelfs allemaal onderin op de taakbalk laten staan. Het is namelijk per profiel mogelijk (venster / tabblad op taakbalk ) om deze aan de taakbalk vast te maken door er met de rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor “aan taakbalk vastmaken”.
 
Taakvenster

 

Meerdere Teams apps installeren

 1. Klik in Office 365 op Teams.
 2. Kies “De web-app gebruiken”!

  Desktop app

 3. Klik rechtsboven op de 3 puntjes

  menu

 4. Klik in dit venster op “apps” (zie het grijze balkje)
 5. Klik dan op “deze site installeren als een app”
 6. Geef de app de naam die je wilt en klik op “Installeren”.

  app installeren
 

 

Nu kun je dus heel gemakkelijk schakelen tussen de verschillende Microsoft Teams applicaties met ieder een ander account (e-mailadres), omdat deze bij een ingesteld profiel hoort.

3 profielen

 

Meer informatie of een training

Wil je meer informatie over Teams en hoe deze tool voor jouw organisatie kan werken? Of wil je alvast een training inplannen waarbij onze collega Aryon jou hands-on meeneemt in alle ins- en outs van Teams (of andere Office apps) neem dan contact top via interesse@ratho.nl bel 040 2370 426 of via onderstaande button.

Neem contact op