RathoPortaal

Maak kennis met ons RathoPortaal; een gepersonaliseerde online leeromgeving voor leerkracht en leerling. Via een internetbrowser (zoals Internet Explorer, Chrome, Safari of Firefox) heeft u altijd en overal toegang tot de programma’s, bestanden en snelkoppelingen waarmee u dagelijks werkt. Door één keer in te loggen bent u namelijk meteen verbonden met Office 365 en de educatieve applicaties uit Basispoort. Zowel leerkracht als leerling en (later) ook externen, kunnen op deze manier online samenwerken en communiceren via de cloud, ongeacht waar ze zich bevinden en op welk apparaat zij werken.   

Logorathoportaal207x40

Altijd en overal online samenwerken met RathoPortaal!

Omdat wij koppelpartner zijn van BasisPoort en partner van Microsoft, kunnen wij deze omgeving bieden. 

  • Single-Sign-On omgeving
  • Altijd en overal toegang vanaf elk apparaat
  • Online samenwerken en communiceren
  • Gepersonaliseerd leren

Basispoort Logo1 Vrijst

Hoe ziet ons RathoPortaal er uit?

Bekijk hieronder de printscreens van ons RathoPortaal, voor een indruk van de vormgeving. Wilt u meer zien, of er zelf eens doorheen klikken, vraag dan een demo aan via interesse@ratho.nl.

Dit is het login scherm van het RathoPortaal:

11 Inlogscherm Groepen 650Px

Ook aan de onderbouw is gedacht; omdat zij nog niet kunnen lezen, loggen zij in met een afbeelding.

13 Inlogscherm Leerlingenmetafbeelding 650Px

Het startscherm van een leerling in het RathoPortaal:

21 Hoofdscherm Leerling 650

De mappen van een leerkracht:

71 Mappenscherm Leerkracht 650Px 

RathoManager: de tool om alles in te stellen!

Wij zijn van mening dat lokaal beheer op de scholen uiteindelijk steeds minder wordt en de ICT zoveel mogelijk centraal geregeld wordt. Onze eigen beheertool, de Ratho Manager maakt het mogelijk voor de (bovenschools) ICT coördinator om centraal de omgeving van alle (school) locaties te beheren en zaken zoals zaken als werkplek-, e-mail en gebruikersbeheer in te stellen.

Gepersonaliseerd en adaptief leren is mogelijk

Gepersonaliseerd/adaptief leren is mogelijk via ons RathoPortaal. Als individuele leerlingen worden gekoppeld aan hun eigen apparaat (laptop/tablet), kan onze omgeving gebruikt worden ongeacht waar ze zijn (op school of thuis). Hiermee faciliteert u een werkwijze conform de 21e eeuwse vaardigheden. Daarnaast leren kinderen werken met Microsoft Office 365 zoals ze het al kennen, zonder dat het verstopt zit achter een bepaalde vormgeving of dichtgetimmerde ‘schil’. 

Demo zien van ons RathoPortaal?

Wilt u meer weten over ons RathoPortaal, neem dan contact op via interesse@ratho.nl of bel 040 2370426.


Linkedin Twitter Facebook youtube