Wi-Fi

Professionele draadloze Wi-Fi netwerken zijn niet meer weg te denken bij organisaties. Niet alleen laptops, tablets en smartphones, maar ook domotica en bedrijfsbeveiliging zijn er steeds vaker op aangesloten. In vele opzichten heeft Wi-Fi de toekomst, ook bij Ratho. Wij zijn een volwaardige Wi-Fi consultancy partij én dedicated partner van Aerohive Networks. U kunt ons inschakelen voor inmetingen/site surveys (zie ook stap 3 in onderstaand stappenplan) BYOD (Bring Your Own Device) implementaties en gescheiden netwerken. 

Wel een professioneel draadloos Wi-Fi netwerk, maar weinig budget? WaaS!

U kunt bij ons ook kiezen voor en Wireless as a Service (WaaS) oplossing/dienst. Dit is interessant als u zelf (nog) geen budget heeft voor de aanschaf van een professioneel Wi-Fi netwerk. Vanaf € 15,00 per maand, per toegangspunt beschikt u al over een professioneel draadloos netwerk.

Ratho is de Wi-Fi leverancier van Aerohive

Wij bieden stabiele en veilige wi-fi oplossingen op basis van de controllerloze oplossingen van Aerohive Networks.

Ratho is partner van Aerohive Networks. De professionele Wi-Fi oplossingen van Aerohive Networks onderscheiden zich door het controller-loze concept waarbij de intelligentie in de Access Points zelf zit. Omdat er geen aparte controller nodig is kunt u een interessante kostenbesparing realiseren. De geïntegreerde MDM-oplossing (Mobile Device Management) zorgt op smartphones en tablets voor beveiliging, monitoring, beheer en ondersteuning.

Weinig budget? Kies voor Connect of WaaS!

Heeft u weinig budget voor een professionele Wi-Fi oplosing, dan kunt bij Ratho kiezen voor twee opties:

 1. Connect
  De Connect AP's komen het best tot hun recht in situaties waarbij een lage prijs belangrijker is dan de mogelijkheden. Wat ook kan, is dat u niet direct alle uitgebreide functionaliteiten nodig heeft. Maar op het moment dat u over een paar jaar gaat groeien en daar wel behoefte heeft, zijn de licenties op dezelfde hardware heel makkelijk uitbreiden op de bestaande AP’s. Zo kunt u langer met de hardware doen, ook als uw wensen veranderen.

 2. WaaS (Wireless As A service)

Via onze (WaaS) oplossing investeert u niet zelf, maar dat doen wij voor u! Al vanaf 15 euro per maand, per toegangspunt, heeft u al een professioneel dekkend Wi-Fi netwerk. Ratho voert het beheer uit op het netwerk en u wordt volledig ontzorgt.

Een aantal belangrijke eigenschappen van Wi-Fi netwerken van Aerohive Networks:

 • De perfecte aansluiting op actuele onderwerpen zoals Bring-Your-Own-Device (BYOD) en Choose-Your-Own-Device (CYOD) in het kader van het ‘nieuwe werken’;
 • Zeer gebruiksvriendelijk en kostenbesparende oplossingen om thuiswerkers en nevenvestigingen veilig te verbinden met het netwerk van de organisatie;
 • Geïntegreerde MDM-oplossing (Mobile Device Management) zorgt op smartphones en tablets voor beveiliging, monitoring, beheer en ondersteuning;
 • Stabiele en snelle omgevingen, ook bij grote aantallen gebruikers bijvoorbeeld binnen onderwijsinstellingen of gemeentes.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd wat Ratho en Aerohive voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van wi-fi oplossingen? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en demonstratie. Neem contact op voor meer informatie via 040 2370 426 of interesse@ratho.nl.

  

 

 

 

 

 

De kosten van een (dekkend) Wi-Fi-netwerk zijn in sterke mate afhankelijk van een aantal factoren zoals de gewenste dekking binnen- en buiten het gebouw, het aantal aan te sluiten gebruikers en de constructie van een gebouw. We hebben verschillende oplossingen voor verschillende budgetten zoals WaaS en Aerohive Connect.

Aerohive Connect

Als vanaf $229,00 beschikt u over een (dekkend) Wi-Fi-netwerk. U strat snel met deze lage instapprijs en kunt later altijd uitbreiden als u groeit of meer functionaliteiten nodig heeft.

WaaS oplossing (Wi-Fi as a Serivce)

Met deze oplossing beschikt uw organisatie al vanaf € 15,00 per maand, per toegangspunt over een professioneel draadloos netwerk van Aerohive! U huurt als het ware de toegangspunten en alles wat daarbij hoort, zoals gepersonaliseerde toegang voor verschillende gebruikers. U kunt dus zonder hoge kosten starten met enkele draadloze toegangspunten en deze naargelang de wensen, eisen en (niet geheel onbelangrijk) het budget, uitbreiden tot vele honderden (op meerdere locaties).

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd wat Ratho en Aerohive voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van draadloze oplossingen? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en demonstratie. Neem contact op voor meer informatie via 040 2370 426 of verkoop@ratho.nl. 

Stappenplan voor een professioneel draadloos Wi-Fi netwerk

Welke keuze u ook maakt, wij maken een overzichtelijk stappenplan waarmee kwaliteit in het proces en na oplevering gewaarborgd wordt. Hieronder vindt u de stappen die wij doorlopen om uw organsatie te voorzien van een Aerohive wi-fi netwerk.

 1. Inventarisatie van randvoorwaarden voor een Wi-Fi netwerk

  Gaat het om een schoolgebouw, een kantoorruimte of productieomgeving? Hoeveel gebruikers(groepen) zijn er? Zijn er verschillende gebruikerstypen en zo ja, welke prioriteiten gelden hierbij? Verder komen aan de orde de bandbreedte en het type apparaat waarmee gebruikers het netwerk op gaan.U geeft aan welke informatie voor welke gebruikersgroep beschikbaar moet zijn en welke mate van beveiliging gewenst is, om zodoende een goed professioneel draadloos Wi-Fi netwerk aan te leggen.
 2. Ontwerp/voorlopig voorstel

  Aan de hand van de antwoorden op deze vragen en de bouwtekeningen van uw pand, maken wij een indicatief ontwerp – en dat is in de meeste gevallen al 85% van het definitieve ontwerp – en een budgettair voorstel voor een Wi-Fi netwerk.
 3. Site Survey (Wi-Fi meting)

  Wij lichten het indicatieve ontwerp en het budgettair voorstel toe en als beiden akkoord zijn, voeren we ter plekke een meting uit om het indicatieve ontwerp te controleren. Een belangrijk onderdeel van de Site Survey is de Spectrum Analyse waarbij wij alle mogelijke storingsbronnen in kaart brengen zoals bewegingsmelders van alarmsystemen, magnetrons,liftschachten en alle andere Wi-Fi en niet Wi-Fi signalen.
 4. Presentatie en toelichting

  Het resultaat van deze ‘Site Survey’ en de definitieve offerte worden gepresenteerd en toegelicht.
Linkedin Twitter Facebook youtube