Home >  Over ons  > Algemeen

 Algemeen

Ratho biedt ICT werkplekbeheer- en oplossingen voor het onderwijs én MKB! In 2005 startten Ralf en Thomas met het aanbieden van ICT werkplekbeheer in het onderwijs onder de vlag van Ratho Educatief (eerder werkten zij bij de S.O.M.). Veel scholen verhuisden zij mee en zo werden zij onze eerste opdrachtgevers. Vanaf 2007 startte Ratho met het verlenen van IT beheerdiensten aan het MKB en inmiddels is Ratho B.V. uitgegroeid van een kleine IT beheerder naar een full-service ICT dienstverlener met professionele en vooruitstrevende oplossingen. Daarbij zijn wij altijd trouw gebleven aan het doel om ICT ondersteunend te laten zijn en niet leidend. 

Speciaal voor u hebben wij een animatie laten maken door Lutters en Westenbroek. Hier ziet u in 2 minuten wat wij voor u kunnen betekenen!

 

 

RathoPromo

De S.O.M. in Tilburg: ICT beheer in het onderwijs

Destijds beheerden Ralf en Thomas (oprichters van Ratho) en hun collega's van de S.O.M. in Tilburg het ICT beheer bij een 60 tot 70-tal onderwijsinstellingen in die regio.

Met de komst van het internet werd ICT in het onderwijs langzaam maar zeker steeds belangrijker. Zowel in het basis- en voortgezet (speciaal) onderwijs.

Ratho Educatief: ICT voor onderwijsorganisaties

Toen in 2005 bekend werd dat, na de fusie met Fontys, de dienstverlening via de S.O.M. zou stoppen, startten Ralf en Thomas met het aanbieden van ICT werkplekbeheer in het onderwijs onder de vlag van Ratho Educatief. 

Veel scholen zagen de meerwaarde van Ratho Educatief en de bekende gezichten van Ralf en Thomas. Zo verhuisden zij mee en werden zij onze opdrachtgevers. Hierbij is altijd ons motto geweest dat ICT ondersteunend, en niet leidend moet zijn. Veel van deze scholen zijn nog altijd trouw aan Ratho.

Ratho BV: ICT werkplekbeheer- en oplossingen voor het onderwijs én MKB 

In 2007 startte Ratho met het verlenen van IT beheerdiensten aan het MKB in regio Eindhoven en later in heel Nederland. Dit heeft ervoor gezorgd dat de organisatie goed kon doorgroeien, waarna de naam van de organisatie ook omgedoopt is naar Ratho B.V.

Inmiddels is Ratho B.V. uitgegroeid van een kleine IT beheerder voor onderwijsorganisaties naar een full-service ICT dienstverlener met professionele en vooruitstrevende oplossingen, die altijd trouw gebleven is aan het doel om ICT ondersteunend te laten zijn.

Onze missie: u úw taak en wij het ICT werkplekbeheer

Onze producten en diensten hebben maar één doel: ervoor zorgen dat u zich met uw taak bezig kunt blijven houden. U uw eigen werkzaamheden en wij zorgen voor de ondersteuning voor uw ICT dienstverlening; daar kunt u bij ons altijd op rekenen!

Onze visie: ICT moet gewoon werken, punt.

Onze visie op ICT in een organisatie is dat het gewoon moet werken, punt.
Wij automatiseren niet om te automatiseren en vinden functionaliteit belangrijker dan techniek. Daarbij moet ICT bedrijfsprocessen ondersteunen en optimaliseren en niet beperken. In onze samenwerking met u moet er een win-win situatie ontstaan. Onze werkzaamheden baseren wij hierbij op de volgende, voor ons belangrijke pijlers:

Persoonlijk: een ICT partner die kan communiceren

Wij zijn van mening dat een persoonlijke band zorgt voor betere en efficiëntere communicatie; zeker binnen de ICT. Onze ervaring is dat dit leidt tot betere oplossingen waarbij het functionele aspect belangrijker is dan de gebruikte techniek, en dat het menselijke aspect hierbij nooit uit het oog verloren wordt. Daarom werken wij met een vast contactpersoon voor al uw technische en niet-technische vragen. Op deze manier willen wij meer een partner zijn bij uw bedrijfsvoering dan enkel de externe toeleverancier.

Maatwerk: een ICT standaard oplossing speciaal geschikt voor uw organisatie

Standaardisatie zorgt voor een grotere efficiëntie bij het gebruik van techniek. Het grote nadeel hiervan is echter dat het vaak gepaard gaat met beperkingen bij het uitvoeren van uw dagelijkse werkzaamheden. Wij bieden het beste van beide werelden, doordat wij veelal oplossingen gebruiken die in grote mate gestandaardiseerd zijn, maar waar wij vervolgens extra aandacht aan besteden om tóch tot een maatwerk oplossing te komen die specifiek geschikt is voor uw organisatie!

Ontzorgen: actie ondernemen vóórdat u er iets van merkt!

Veel ICT dienstverleners gaan uit van een 'Break-Fix' principe waarbij er pas actie ondernomen wordt als het eigenlijk al te laat is. Wij maken gebruik van geavanceerde monitoring- en beheertools en stappen hiermee van deze traditionele werkwijze af. Door onze proactieve houding in het uitvoeren van het ICT beheer voor uw organisatie, verhelpen wij vaak storingen voordat deze impact krijgen op uw dagelijkse bedrijfsprocessen. Mocht u onverhoopt toch een storing ervaren of gewoon met een vraag zitten, dan staat onze professionele helpdesk met gecertificeerde medewerkers voor u klaar!

Full Service: een ICT partij die alles in huis heeft!

Onze corebusiness is het adviseren, implementeren en vervolgens onderhouden van uw ICT omgeving. Hierbij streven wij ernaar om uw aanspreekpunt te zijn voor ál uw vragen op het gebied van ICT. Om u een zo breed mogelijk diensten- en productenpakket aan te kunnen bieden werken samen met andere strategische dienstverleners. Dit zorgt voor een One-Stop-Shop waarbij u op één adres al uw vragen kunt stellen. Of het hierbij nu gaat om Cloud diensten, hard- en software oplossingen, webhosting, draadloze WIFI netwerken, VoIP of andere wensen; wij bieden u altijd een passende oplossing!

Innovatie: meer mogelijk maken met de nieuwste oplossingen

De ICT sector is een van de snelst veranderende sectoren waar de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten nooit stil staat. Zodoende zijn ook wij continue op zoek naar nieuwe manieren om uw ICT nog beter in te richten of om meer mogelijk te maken. Hierbij is ons uitgangspunt dat ICT niet leidend mag zijn, maar juist ondersteunend is aan uw bedrijfsprocessen. Nieuwe mogelijkheden zoals Cloud diensten, het inzetten van tablets, geavanceerde WIFI netwerken en BYOD zijn maar enkele voorbeelden van ontwikkelingen die wij toepassen binnen onze oplossingen.

Met de ISO 27001 en NEN 7510 certificeringen garanderen wij dat wij de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie waarborgen. Het is voor klanten en relaties een bevestiging dat Ratho veilig met hun data en informatie omgaat. Met het oog op de AVG/GDPR wetgeving in mei 2018 is dit een belangrijke zekerheid voor organisaties. Er worden niet alleen hoge eisen gesteld aan de gebruikte IT-oplossingen, maar ook aan de IT ondersteunende partijen.  

Informatiebeveiligingsbeleid op hoog niveau 

De werkwijze zoals in ons ISMS beschreven wordt hierdoor daadwerkelijk ook geborgd binnen onze werksystemen. De certificeringen zijn drie jaar geldig, maar jaarlijks vinden er ook nog externe audits plaats. Wij zijn continu bezig om ons informatiebeveiligingsbeleid op hoog niveau te houden. Dit zien onze klanten terug in de (door)ontwikkeling van zowel bestaande als nieuwe diensten als in, natuurlijk, onze gebruikelijke focus op klanttevredenheid.

Certificaten

Heeft u voor uw eigen bedrijfsvoering en/ of AVG onze cerftificaten nodig? Vraag ze dan bij ons aan via info@ratho.nl of bel 040 2370 426.   

Logo ISO en NEN 300px


Linkedin Twitter Facebook youtube