top of page
  • Foto van schrijverCas van der Steen

Aquilum kiest met Ratho voor efficiëntere bedrijfsprocessen

Aquilum groep ondersteunt landelijk werkgevers een (werk)omgeving te creëren die leidt tot gezonde en bevlogen medewerkers. Samen met haar labels ontzorgt zij werkgevers op het gehele palet van duurzame inzetbaarheid en breidt haar dienstverlening voortdurend uit door overnames en autonome groei. Maar hoe zorg je voor een uniforme ICT-infrastructuur wanneer je verschillende 'labels' hebt? Aquilum ging voor kwaliteit en gemak en koos voor Microsoft 365, Teams en de platinum dienstverlening van Ratho.

 

Werk is veel meer dan alleen een baan. “Het gaat er ook om dat werknemers goed in hun vel zitten waardoor ze beter presteren, en fit hun pensioen halen”, zegt Monique Schutrups, algemeen directeur van Aquilum groep. “Alle labels binnen Aquilum groep richten zich op die duurzame inzetbaarheid.”


Het aantal ‘labels’ binnen de groep neemt snel toe. De basis werd gelegd met het Eindhovense Equilar, een landelijk opererende arbodienst die werkgevers ondersteunt bij het voorkomen en verlagen van verzuim. Daar kwamen in 2020 Rendemens en in 2021 Medicum Consult bij. In 2022 werd de groep uitgebreid met nog eens vijf labels: Solid Sense, Trans Lion, Welke, Ardeon en Schakel.


Naar één ICT-leverancier

“Om medewerkers langer en gezond te laten werken of na uitval opnieuw te laten terugkeren naar werk, heb je naast een arbodienst en een artsennetwerk onder andere outplacement- en arbeidsdeskundigen, (re-integratie)coaches en trainers nodig. Daarom breiden wij onze dienstverlening steeds verder uit”, aldus Schutrups. “Dat doen we via autonome groei, maar ook door middel van overnames. En die doen we vaak.”


“Het is dan wel belangrijk dat je een ICT-partner hebt die snel kan schakelen en de ICT-omgevingen van de verschillende labels met elkaar kan integreren”, vervolgt de algemeen directeur. Zo’n integratie zorgt onder andere voor een kostenbesparing en efficiëntere bedrijfsprocessen. “We wilden daarom voor alle labels één leverancier hebben voor ICT.”


"Één ICT-leverancier voor alle labels was onze wens."

 

ISO 27001-gecertificeerde partner

De keuze viel op Ratho, sinds jaren de vaste ICT-partner van Medicum Consult. Schutrups: “Het is natuurlijk fijn dat Ratho net als Aquilum in Eindhoven zit, maar ook de proactiviteit van Ratho sprak ons aan. Ratho denkt goed mee met de klant en past bij de normen en waarden die wij als organisatie uitdragen. Wij moeten bovendien samenwerken met partners die net als wij ISO 27001-gecertificeerd zijn voor informatieveiligheid. Ratho heeft die certificering.” 


De ISO 27001-certificering is sinds 1 januari 2020 verplicht voor leveranciers van arbodiensten. Volgens Schutrups is dat terecht. “We werken met medische documenten en dus met bijzondere persoonsgegevens. Informatiebeveiliging is daarom binnen onze sector heel erg belangrijk. De grootste angst is dat je wordt gehackt en medische gegevens ergens op straat komen te liggen. Je moet het maximale doen om dat te voorkomen.”Platinum dienstenpakket 

Voor Aquilum reden om Microsoft 365 en Teams bij Ratho af te nemen in combinatie met het meest uitgebreide ‘platinum’ dienstenpakket. Daarnaast neemt Aquilum diensten af als beveiligd printen, telefonie op basis van Teams en centraal beheerde e-mailhandtekeningen voor Microsoft 365. Het platinum pakket bestaat onder andere uit werkplekbeheer, netwerkbeheer en systeembeheer op locatie. Maar ook uit beveiligingsspecifieke diensten zoals een jaarlijkse cybersecurityscan, een periodieke kwetsbaarhedenscan en securityawarenesstrainingen.


“Ratho zorgt ervoor dat we een zo hoog mogelijk beveiligingsniveau kunnen realiseren”, zegt Suzanne van Beers, operationeel manager van Equilar en ICT-manager van Aquilum groep. “Dat doen ze bijvoorbeeld door ons te adviseren over beveiligd e-mailen en wat je in Teams voor meer veiligheid beter uit kunt schakelen. Maar bijvoorbeeld ook met periodieke phishingtests en securityawarenesstrainingen. Die trainingen worden door iedereen als zeer nuttig ervaren.” 


Veiliger en productiever

Aquilum zet met Ratho niet alleen stappen op het gebied van informatieveiligheid maar ook op het gebied van productiviteit. “We werkten bij Equilar al met Microsoft 365, maar niet met Teams. Daar was wel behoefte aan. Teams maakt het makkelijker om documenten te delen en samen te werken in één document”, aldus Van Beers. Schutrups: “Het team is erg enthousiast over Teams. Na de overstap zag ik de blijdschap met de minuut toenemen.


”Ook de werkwijze en de proactiviteit van Ratho dragen volgens de algemeen directeur bij aan de productiviteit. “Als mensen niet kunnen werken omdat systemen niet toegankelijk zijn, kost dat veel geld. Dat kan gewoon niet. Ratho begrijpt dat. Als we de helpdesk bellen, worden we direct goed geholpen. Problemen worden adequaat opgepakt.”

 

"De samenwerking met Ratho is fijn en oprecht.Wij zijn heel tevreden"

Suzanne van Beers - operationeel manager van Equilar en ICT-manager van Aquilum groep

 

Oprechte samenwerking

Inmiddels zijn alle labels van Aquilum groep overgezet naar de nieuwe ICT-omgeving van Ratho. “We zijn gewoon echt heel erg tevreden”, stelt Van Beers vast. “De samenwerking met Ratho is fijn en oprecht. Ze denken met ons mee, en durven ook ‘nee’ te zeggen als iets niet realistisch is of niet bij ons past. Maar komen dan wel met een alternatief.”


Meer weten over Microsoft 365 en Teams? Of over het premium dienstenpakket van Ratho? Neem dan contact op met Ratho via [Cas van der Steen].


 

Cas is onze accountmanager. Met zijn jarenlange ervaring op onze helpdesk kan hij eenvoudig de vertaalslag maken in wat technisch én commercieel mogelijk en haalbaar is.

Comments


bottom of page