top of page
  • Foto van schrijverJoris van der Sligte

Log nóg veiliger in door MFA met nummerherkenning

Als het goed is maakt jouw organisatie gebruik van MFA (Multi Factor Authenticatie) van Microsoft om veilig toegang te krijgen tot de data van jouw organisatie. Op 8 mei 2023 worden er op dit gebied een aantal nieuwe functionaliteiten actief waarvan de belangrijkste het toevoegen van nummerherkenning is. Microsoft speelt hiermee in op het toenemende misbruik van MFA door cybercriminelen, zie ook dit artikel over Uber op Security.nl.  


Hackers sturen namelijk vaak zo veel mogelijk pushnotificaties naar je Authenticator App in de hoop dat je deze goedkeurt. Zodra je maar één keer per ongeluk bevestigd, zit de aanvaller in je omgeving.


Log bewuster in

Als er vaak gevraagd wordt om goedkeuring door middel van MFA, kan het zijn dat je er minder bewust mee omgaat en dus notificaties bevestigd terwijl je zelf helemaal geen inlogpoging doet. Om dit tegen te gaan wil Microsoft de bewustwording vergroten bij het goedkeuren van MFA aanvragen. Dit betekent dat medewerkers een andere melding krijgen tijdens het inloggen. 


Nieuwe MFA meldingen van Microsoft

Vanaf 8 mei 2023 krijgen medewerkers nieuwe MFA meldingen als je gebruik maakt van de MFA-push notificatie. In de nieuwe melding zie je een nummer in de MFA app dat je moet invoeren tijdens het inloggen.Het vraagt om een extra handeling, maar zorgt ervoor dat je niet per ongeluk een hacker binnen laat. Deel dit bericht met jouw collega’s zodat ook zij op de hoogte zijn.Meld ons of je nog Internet Explorer gebruikt voordat het niet meer werkt

Daarnaast wordt Internet Explorer dit jaar uit gefaseerd door Microsoft. Maakt jouw organisatie nog bewust gebruik van Internet Explorer, meld dat dan bij ons zodat we kunnen kijken naar een alternatief voordat het niet meer werkt. Internet Explorer is te herkennen aan de blauwe E (zie afbeelding). Jouw beveiliging beter op orde

Wil je graag eerder je beveiliging op orde hebben dan 8 mei of nog eens goed kijken naar de inrichting, dan helpen wij jou graag. Bel 040 2370 426 of mail naar verkoop@ratho.nl.


 

Joris is Security Officer en teamcoach van ons projectteam. Hij is expert op het gebied van netwerk- en systeembeheer en de beveiliging die hier mee gemoeid is. Hij begeleidt alle projecten bij onze opdrachtgevers en brengt deze tot een goed eind. Hij staat ook klaar als de puntjes nog niet helemaal op de i staan.

Comments


bottom of page