Kom op 8 november naar onze Ratho Experience Day 2019

Home >  Nieuws >  Kom op 8 november naar onze Ratho Experience Day 2019

Kom vrijdagmiddag 8 november naar al weer de 5e editie van onze Experience Day. Dit keer op een nieuwe locatie, namelijk de High Tech Campus Eindhoven. Het event bestaat uit diverse sessies over Microsoft PowerBI, Dynamics, Teams en ons eigen Ratho Portaal. Ze staan in elk geval allemaal in het teken om u en uw organisatie verder vooruit te helpen met slimme IT. U bepaalt zelf uw programma van de middag en maakt op de beursvloer kennis met onze leveranciers en partners.

Dit jaar hebben we de kennissessies georganiseerd rondom ons motto ‘Verder vooruit'. Voor ons houdt dit in dat we niet enkel kijken naar de techniek vanuit de optiek ‘omdat het kan’, maar daadwerkelijk samen met u willen bekijken op welke wijze we deze techniek in kunnen zetten om ervoor te zorgen dat er ook daadwerkelijke meerwaarde ontstaat door het inzetten ervan. Wij verzorgen dan ook niet meer alleen het beheer van de traditionele IT infrastructuur zoals netwerken, servers en werkplekken, maar hebben juist een speciale focus op het succesvol inzetten van Cloud oplossingen op basis van het Microsoft Office 365 platform.

 

Programma

13.00 uur - 13.30 uur  Ontvangst met koffie & thee | Bezoek beursplein
13.30 uur - 14.15 uur  Welkomstwoord | Plenaire sessie
14.15 uur - 15.15 uur  Kennissessies Deel I (voor zakelijke en educatieve sector)
15.15 uur - 15.45 uur  Pauze | Bezoek beursplein
15.45 uur - 16.45 uur  Kennissessies Deel II (voor zakelijke en educatief sector)
16.45 uur - 17.30 uur  Afsluiting met hapje & drankje | Bezoek beursplein

 

 

Inhoud plenaire sessie

Na een kopje koffie, thee of fris met iets lekkers nemen we samen in plaats in een mooie grote zaal van de High Tech Campus. Directeur en eigenaar Thomas Schepers vertelt ons vervolgens over onze roadmap voor komend jaar en wat u hier als opdrachtgever van kunt verwachten. Ook gaat hij kort in op ons hoofdthema: hoe kunnen slimme IT oplossingen uw organisatie verder helpen? Daarna kunt u deelnemen aan de sessies waarvoor u zich heeft ingeschreven.

 

Inhoud van de kennissessies 

 

Er zijn in totaal 6 sessies van elk een uur, waarvan u er 2 kunt volgen. De sessies zijn opgedeeld in versies voor de zakelijke- en educatieve sector of beide. U kunt uw keuze aangeven in het aanmeldformulier.

De kennissessies focussen zich, naast natuurlijk onze eigen paradepaardjes het Ratho Portaal en Microsoft Teams, ook op de andere mogelijkheden die het Office 365 platform biedt. Onze partner Xperity vertelt u over de voordelen van Dynamics 365 en de mogelijkheden die dit CRM systeem biedt. Onze collega Aryon gaat het hebben over de nieuwste ontwikkelingen van het Ratho Portaal en onze collega Joris vertelt over de mogelijkheden om werkplekken geheel vanuit de Cloud te faciliteren en beheren door middel van het inzetten van Windows 10 in combinatie met Microsoft Intune. 

Vanuit Microsoft laat Harry Tolsma u kennismaken met de mogelijkheden die Power BI biedt. Met behulp van deze grafische tool kan iedereen, ook degene zonder technische kennis, binnen no-time dashboards genereren op basis van gegevens vanuit diverse bronnen binnen de organisatie. In de sessie over Microsoft Teams brengt onze collega Aryon u op de hoogte over de ontwikkelingen binnen dit platform en wat dit voor de praktische toepasbaarheid ervan binnen uw organisatie kan betekenen. Stel dat u al Teams gebruikt, dan leert u in de sessie van Loes van Dril (Work 21) dat het implementeren van een nieuwe (technische) werkwijze meer inhoudt dan enkel de technische implementatie ervan – hoe zorgt u ervoor dat de nieuwe werkomgeving wel gebruikt wordt?

Kortom; we hebben getracht om een goede combinatie te vinden tussen onze eigen expertise gebieden en dat van een aantal onze partners zoals Xperity, Microsoft en Work21! 
Uiteraard is er ook dit jaar weer tijd om te netwerken en alle Ratho collega’s te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje!

 

Sessie: Microsoft Dynamics, door Pieter de Wit, Custumor Engagement specialist bij Xperity

geschikt voor de zakelijke sector

Pieter de Wit

U kunt er niet meer omheen, de digitale transformatie vindt plaats in elke branche. Daarbij wilt u er alles aan blijven doen om aan de wensen van uw klanten te voldoen. En de samenwerking tussen medewerkers is hierbij minstens zo belangrijk. Maar hoe zit het met de systemen die daarbij ondersteunen? Xperity laat uw bedrijf groeien door de inzet van de intelligente business apps van Microsoft Dynamics 365.Dynamics 365 is een platform bestaande uit veel uiteenlopende cloud applicaties, deze werken afzonderlijk al geweldig maar samen nog beter! Maar alles binnen één en hetzelfde platform, dus niet rapporten ophalen uit verschillende applicaties, of in verschillende Excel sheets kijken wat voor contracten er bij klanten lopen.

Pieter neemt u in deze sessie mee in de wereld van Dynamics 365. Hij laat u zien hoe dit platform kan ondersteunen bij sales, klantenservice en marketingprocessen en dat samen met andere (wellicht al bekende?) Microsoft producten als Outlook, SharePoint en Teams!

 
Sessie: Het Ratho Portaal, door Aryon Hooijmaijers, trainer en IT adviseur bij Ratho

geschikt voor de educatieve sector

Aryon Hooijmaijers

In het onderwijs is het van belang dat de visie aansluit bij de belevingswereld en zorg draagt voor een passende en veilige omgeving. Dit geldt uiteraard ook voor de ICT-visie. Het RathoPortaal is ontwikkeld vanuit de vraag uit het onderwijs voor een intuïtief en gebruiksvriendelijke onderwijsleeromgeving. Deze sluiten helemaal aan bij de visie van de school en bij de onderliggende opvatting over de plaats die ICT hierbij inneemt. Het einddoel is om kwalitatief goed en doelmatig onderwijs mogelijk te maken dat deze op een moderne manier vormgegeven is.

In deze sessie neemt Aryon u mee in deze online leer- en werkomgeving en de mogelijkheden die deze biedt voor het onderwijs.

 
Sessie: Slimmer en sneller werken met Windows 10, door Joris van der Sligte, projectleider bij Ratho

geschikt voor de zakelijke en educatieve sector

Joris van der Sligte

Windows 7 wordt vanaf 14 januari 2020 niet meer ondersteund door Microsoft, wat ons betreft is dat hét moment om over te stappen naar Windows 10 systemen, aangezien de werkplekken geheel vanuit de Cloud zijn te faciliteren en beheren door middel van het inzetten van Windows 10 in combinatie met Microsoft Intune.

Onze collega Joris laat u zien welke mogelijkheden u extra hebt en hoe u hiermee tijd en kosten bespaart.

 
Sessie: "Modern BI" door Harry Tolsma, Technology Strategist Microsoft

geschikt voor de zakelijke en educatieve sector

Harry Tolsma

De wereld van data verandert snel! De hoeveelheden groeien exponentieel en we hebben steeds meer nieuwe types data. Het verwerken en zichtbaar maken van data veranderd dus ook. Power BI is een Business Intelligence tool van Microsoft die het mogelijk maakt om grote hoeveelheden verschillende soorten gegevens visueel inzichtelijk te maken en deze te analyseren en te delen op elk device. U kunt hiervoor verbinding maken met diverse gegevensbronnen, zoals een Excel-spreadsheet, lokale databases of internet bronnen. Vervolgens brengt u deze gegevens tot leven met live dashboards en/of rapporten.

In deze sessie laat Harry u kennismaken met de basisbeginselen van PowerBI en hoe deze tool uw organisatie kan helpen om de vele data die beschikbaar is visueel te maken en te analyseren. U kunt het geleerde meteen toepassen in de praktijk, want er is een gratis versie beschikbaar!

 
Sessie: Adoptie aanpak: ‘Nieuwe werkomgeving die wél gebruikt wordt’, door Loes van Dril, consultant bij Work21

geschikt voor de zakelijke en educatieve sector

Loes van Dril

De werkdruk in zowel het onderwijs als het bedrijfsleven is het hele jaar hoog. Lange dagen, geleefd worden door je agenda en achterlopen op de e-mail. Het slim inzetten van een digitale werkomgeving kan de werkdruk verlagen. Maar hoe doe je dit? De eerste tip: laat de medewerkers zich niet verdiepen in de applicatie, maar laten wij ons vooral verdiepen in hun werkzaamheden.

Tijdens deze sessie geven we adoptie handvatten, aan de hand van de uitrol van een nieuwe digitale werkomgeving (Microsoft Teams). Een kijkje in de adoptiekeuken van work21: De praktische adoptie aanpak, lessons learned, tops en flops. Geen rocket science, maar wel een wereld van verschil.

 
Sessie: Microsoft Teams, door Aryon Hooijmaijers, trainer en IT adviseur bij Ratho

geschikt voor de zakelijke en educatieve sector

Aryon Hooijmaijers

Met de vormgeving en inzet van Microsoft Teams van Office 365 ontstaat een veilige online-omgeving om samen te werken en de productiviteit te verhogen. Microsoft Teams combineert verschillende functionaliteiten van Office 365 in één omgeving.In deze sessie bekijken we vanuit een online demo-omgeving naar de verschillende mogelijkheden die Microsoft Teams kan bieden voor een organisatie.

Aryon belicht niet alleen de samenwerkingsmogelijkheden tijdens deze sessie, maar ook de mogelijkheden voor een praktische en effectieve documentopslag en interne communicatie.

 

Gratis deelname, meld u nu aan!

Deelname is gratis. In het aanmeldformulier kunt u aangeven aan welke sessies u deel wilt nemen. Mocht u het ook interessant vinden voor een relatie of collega, nodig deze dan ook gerust uit.

Zet deze datum alvast in uw agenda

Inschrijfbutton RED 2019

 

LET OP: nieuwe locatie!

High Tech Campus | Conference Center
5656 AE Eindhoven
T +31 40 230 5500
info@hightechcampus.com

U kunt gratis parkeren op P0 (nul). Als u dit gebouw uitkomt, slaat u linksaf en loopt u ongeveer 250 meter rechtdoor naar het Conference Center, welke u aan uw rechterhand (aan de overkant van de weg) vindt. Routebeschrijving

HTC compilatie

 

Partners op het beursplein

Onze Experience Day wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners die u kunt ontmoeten op het beursplein. Dit jaar bedanken wij in het bijzonder onze hoofdsponsor Dell die de prijs beschikbaar heeft gesteld:
een Dell Latitude 5300 2-in-1 t.w.v. € 1.400,- De prijswinnaar wordt getrokken tijdens de borrel op het einde.

 

logo leba
ictLESKISTEN  
       

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met wendy@ratho.nl, bel 040 2370 426 of vul onderstaand formulier in. 

 

 

 

 

Mocht je meer willen weten over onze Experience Day, of er willen staan als standhouder, neem dan contact met mij op!

Helpdesk