Meld je aan voor de Ratho Experience Day
Op vrijdagmiddag 3 november 2023 vindt de achtste editie van onze Ratho Experience Day (RED) plaats op de High Tech Campus Eindhoven.  Stap in de toekomst op de slimste vierkante kilometers van Europa en beleef een dag vol inspiratie en innovatie GRATIS!

🌐 Wil je netwerken en leren op de beste plek mogelijk? De High Tech Campus Eindhoven biedt het podium hier voor. 235 toonaangevende hightech bedrijven creëren hier dagelijks de technologie van morgen.
 

Exclusieve lezing van Maria Genova, Cyber Crime Expert!

 

Maria Genova, Cyber Crime Expert, spreekt exclusief op onze dag! Na het succes met Jos Burgers vorig jaar, nodigen we dit jaar dé digitale vraagstukken expert, Maria Genova, uit. Als gerenommeerde journalist en schrijfster neemt Maria je mee in de actuele thema's rondom online privacy, fraude en gegevensbescherming. Met haar aansprekende praktijkvoorbeelden maakt ze complexe digitale thema's toegankelijk voor iedereen. Daarnaast geven ook onze Ratho collega's interessante sessies. Kom en luister in het auditorium van de HTC.

🥂 We sluiten de dag samen af! Deel kennis, geniet van gezelligheid en proost met ons. Heerlijke hapjes, drankjes en waardevolle netwerkmogelijkheden wachten op je tijdens onze borrel. 👇 Ontdek hieronder wat onze sessies te bieden en meld je aan!

 

Je ontvangt meteen na je inschrijving een e-mail met informatie, zo niet check dan eventueel je spam.

Logo RED DEF

Registreren voor de RED 2023


Sessie 1: Informatieveiligheid

Beveiligd & Bewust: Navigeer door de NIS2 Richtlijn en Privacy in de Digitale Wereld

Onderwerpen:

 • Informatiebeveiliging & privacy
 • NIS2
 • Technische maatregelen

  Wil je je data veilig houden maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek de basisprincipes van informatiebeveiliging en privacy. Leer wat de NIS2 richtlijn voor jou betekent en hoe je je kunt wapenen tegen digitale risico's. Neem praktische tips mee naar huis over veilig internetgebruik en databescherming.


Wat neem je mee naar huis?

 • Een checklist voor basis cybersecurity maatregelen
 • Inzicht in de NIS2 richtlijn en hoe deze jouw online gedrag beïnvloedt
Joris

Joris van der Sligte | Ratho

Collega Joris is onze Security Officer. Hij is expert op het gebied van netwerk- en systeembeheer en de beveiliging die hier mee gemoeid is. 

 

Elmira

Elmira Drost | Ratho

Elmira is onze ICT-adviseur op het gebied van cybersecurity. Zij houdt zich dagelijks bezig om zowel in- als extern de informatiebeveiliging te verbeteren. 

 

Cas-2

Cas van der Steen | Ratho

Collega Cas houdt zich bezig met de NIS2-wetgeving en weet hier inmiddels alle ins-en-outs van. Verder houdt hij zich bezig met sales-trajecten binnen Ratho met zijn technische achtergrond en jarenlange ervaring bij Ratho heeft hij op (bijna) alle vragen een antwoord.


Sessie 2: Optimalisatie

Slimmer Werken: Ontdek de Kracht van Microsoft 365, Power Platform en AI

Onderwerpen:

 • Hoe zetten wij M365 in bij ons werk en waar zou jij het voor kunnen gebruiken?
 • Welke mogelijkheden en kansen bieden AI en Copilot (chatGTP) voor mijn organisatie?
 • Hoe kan het Microsoft Power Platform ervoor zorgen dat ik meer gedaan krijg met de zelfde groep mensen? 

  Automatisering en optimalisatie zijn geen buzzwoorden, maar noodzakelijkheden. Ontdek hoe Microsoft 365 en het Power Platform jouw werk kunnen vereenvoudigen. We duiken ook in de fascinerende wereld van AI en laten zien hoe chatGPT jouw bedrijfsprocessen kan verbeteren. Ga naar huis met praktische tips om jouw dagelijkse taken te automatiseren. 


Wat neem je mee naar huis?

 • Een stappenplan voor het implementeren van automatisering in jouw workflow.
 • Voorbeelden van hoe AI kan worden ingezet voor klantenservice en data-analyse.

Technologisch Strateeg bij Microsoft met een achtergrond in cloud computing en psychologie Verder werkt hij al meer dan 18 jaar bij Microsoft en gaat hij het vooral hebben over AI en hoe Microsoft

Jan Depping | Microsoft

Jan werkt al meer dan 18 jaar bij Microsoft als Technologisch Strateeg met een achtergrond in cloud computing en psychologie.  Hij weet alles over AI en hoe Microsoft dit toepast bij Azure AI en de ontwikkeling van Copilot.

Pepijn Samuels

Pepijn Samuels | Ratho 

Pepijn studeerde Applied Physics aan de TU Eindhoven maar heeft na zijn afstuderen een switch gemaakt naar de IT. Hij houdt zich bezig met het automatiseren van bedrijfsprocessen met o.a. Microsoft Powerapps.


Externe spreker

De kansen en valstrikken van ons digitale leven

Maria Genova neemt je tijdens de plenaire sessie mee op een boeiende reis door de digitale wereld. Leer over de kansen die het constante online zijn biedt, maar ook over de risico's en uitdagingen die het met zich meebrengt. Een eye-opener voor iedereen die denkt dat 'het hen niet zal overkomen'. Je gaat naar huis met concrete handvatten om jouw online leven veiliger te maken. 

Maria heeft reeds meeslepende presentaties gegeven voor banken, zorginstellingen, bedrijven uit de transportsector, landelijke en gemeentelijke overheden, scholen en veel andere organisaties.

Ze spreekt over de digitale ontwikkelingen van nu en de uitdagingen die deze met zich meebrengen. Haar verhaal bespreekt de gevaren van internet, zoals cybercrime, hacks en identiteitsfraude, maar ze geeft haar publiek ook concrete aanknopingspunten om een bedrijf nieuwe kansen te bieden. Bijvoorbeeld door nieuwe stappen te zetten op het gebied van digitaal klantmanagement, sociale media en data-analyse.

Ze is tevens een bekende social media persoonlijkheid en houdt duizenden volgers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de interessegebieden waarover ze spreekt. Ze is vooral geliefd om haar lezingen over digitale veiligheid, waarin ze deze moeilijke materie snel toegankelijk weet te maken.


Wat neem je mee naar huis?

 • Inzicht in veiliger internetgebruik en het herkennen van online valstrikken.
 • Inzicht in hoe je jouw digitale voetafdruk kunt minimaliseren.
maria-genova

Maria Genova

Maria Genova is spreker, journalist en schrijver. Ze is het bekendst door haar best verkochte boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’. Daarin vertelt ze over alle gevaren waaraan we ons als gebruiker van het internet blootstellen. Lees meer

 

Programma

13.00 uur - 13.30 uur 

 Ontvangst met koffie & thee 

13.30 uur - 14.00 uur 

 Welkomstwoord | Plenaire Sessie

14.00 uur - 15.15 uur 

 Break-out sessies

15.15 uur - 15.45 uur 

 Pauze met fris en lekkers

15.45 uur - 17.15 uur 

 Break-out sessies

17.15 uur - 17.45 uur 

 Afsluiting met hapje & drankje | Netwerken 

 

 

Onze hoofdsponsorsMicrosoft-Logo-PNG-Transparent2020173px
delltech_logo_173px
1200px-Cisco_logo_blue_2016.svg

 

Onze subsponsors

gamma-header-1
logo_copaco
Keeper-1

 

Locatie en gegevens


High Tech Campus | The Strip | 5656 AE | Eindhoven
Locatie: de Strip | HTC 1b, Conference Center |
bekijk de campus map | 
Parkeren: P0 (P-nul)

 

 

HTC_Raats-0134
Logo-High-Tech-Campus-(3-regels)-png

Registreren voor de RED 2023

Logo RED DEF

Waarom organiseren wij de RED?

 

We zijn vakidioten die zich oprecht verbonden voelen met hun klanten en met elkaar. Daarom vinden we persoonlijk contact ook erg belangrijk, want als je weet wat er speelt schept dat een band. We zijn gedreven om het juiste advies te geven en om onze kennis te delen. We raden niet aan wat commercieel handig is, maar functioneel het beste.

Inmiddels zijn we met 25 IT-profs en vooral een groot aantal mooie opdrachtgevers in middelgrote organisaties en in het onderwijs, die we helpen om veilig te werken en te leren. We hebben een berg aan ervaring en kennis waardoor we continuïteit kunnen garanderen. Het zeer lage verloop onder medewerkers én opdrachtgevers sterkt ons daarin.
 
De Ratho Experience Day organiseren we inmiddels al 8 jaar om die verbondenheid te vieren en te laten ervaren. Dit doen we voor onze opdrachtgevers, leveranciers en uiteraard ook voor mensen die op het punt staan om onze IT-dienstverlening bij ons onder te brengen.

Voel je welkom!
 
Dell stand

Dell stand op het beursplein 

SDC stand

SDC stand op het beursplein

Zaal

Auditorium

Auditorium met Jos Burgers
Auditorium met Jos Burgers
Beursplein
Beursplein
Sessie Joris en Mathijs
Sessie Joris en Mathijs
Hoofdsponsor Dell
Hoofdsponsor Dell
Borrelhap
Borrelhap
We zijn er voor je
We zijn er voor je

Wij bouwen mee aan de successen van onze opdrachtgevers 

Door het vertrouwen dat onze opdrachtgevers, medewerkers én leveranciers in ons hebben, zijn wij al 17 jaar de succesvolle organisatie geworden die we zijn. We voelen ons betrokken bij en bouwen actief mee aan de successen van onze opdrachtgevers. Wij zijn trots op wat zij bereiken en helpen ze verder vooruit met vragen op het gebied van bijvoorbeeld informatieveiligheid en optimalisatie onze klanten staan bij ons centraal. Vooral als het gaat om informatiebeveiliging is een goede vertrouwensband met de opdrachtgever erg belangrijk.
 
Persoonlijk en oprecht
Ons succes staat op de fundamenten van wederzijds vertrouwen, verbondenheid en op een oprechte manier van zakendoen. We zijn persoonlijk,
benaderbaar en houden niet van politieke spelletjes. Wél houden we van de Brabantse gezelligheid en gastvrijheid, die je ook tijdens dit event zal ervaren. Inmiddels hebben we veel ervaring opgedaan in hoe je bouwt aan een succesvolle organisatie, zorgt voor groei én weten we hoe belangrijk het is om je opdrachtgevers te waarderen en om het echt samen te doen. Vooral dat laatste blijft een vak apart waar wij ons in willen blijven ontwikkelen en investeren.

Meer informatie of kennismaken


We hopen jou te ontmoeten op deze dag! Heb je ondertussen vragen of suggesties, laat het dan weten via 
wendy@ratho.nl of bel 040 2370 426. Uiteraard kun je ook vrijblijvend kennis met ons maken, vul dan jouw gegevens in en wij nemen contact met jou op.

Neem contact met mij op