"In het eerste kwartaal van 2014 zijn we op advies van Ratho volledig overgegaan op de cloud. En ik moet zeggen, het werkt inderdaad ideaal. Vooral als ik bij een klant op bezoek ben, hoef ik mijn tablet maar open te gooien en kan ik aan de slag", vertelt Tom Kuiper, mede-oprichter van Feros, voor wie de beveiliging van hun eigen software van groot belang is. "De gegevens van onze klanten bestaan uit zeer privacy gevoelige financiële informatie over inkomsten en belastingen. Wij werken daarvoor met op maat gemaakte systemen en zochten een ict-dienstverlener die zich daarop kon aanpassen. Bij Ratho vonden we dat. Eindelijk."

Voordat Tom Kuiper bij Ratho terecht kwam, was hij namelijk vaak teleurgesteld in ict. "Wij hebben daarvoor altijd pech gehad met onze dienstverlener. Ik denk dat ik twee hele dikke auto's had kunnen kopen van alle gefaalde ict-projecten. Iedereen heeft zijn eigen zaligmakende producten, maar veelal blijken die niet te werken", aldus Kuiper, die aangeeft via een zakenpartner jaren geleden bij Ratho terecht te zijn gekomen. "Een ict-dienstverlener uit het verleden liet weten bij een hulpvraag dat hij drie weken met vakantie was. Dat willen we niet nog eens meemaken."

Ratho kwam enkele jaren terug in beeld en ging nooit meer weg. "Hoewel de systemen tijdens de overgang met de cloud er toch wel de nodige uurtjes uitlagen, ben ik zeker tevreden over de dienstverlening. ,,De adviezen van Ratho over het gebruikersgemak blijken te kloppen. Hoewel de overgang naar clouddiensten kostbaar was, is ook die prijs goed. En dankzij deze cloudoplossingen gaat het werk nu echt stukken eenvoudiger en efficiënter. En daar gaat het toch om."

 

Tom Kuiper, mede-eigenaar van Feros, financieel en fiscaal strategen


Linkedin Twitter Facebook youtube