"Het was lang zoeken naar een ict-dienstverlener, die aan onze wensen kon voldoen", begint Hans Wösten van de gemeente Uden, terugkijkend op het recente traject van begin 2014. "Een wifi-netwerk dat wij zelf centraal kunnen beheren voor een betaalbare prijs. Dat waren de voorwaarden van onze gemeente. Wij hadden vijf offertes aangevraagd, maar geen daarvan sloot aan. Of het was te duur, of het kon niet centraal worden beheerd. En toen stuitten we op Ratho."

In een gesprek met Ratho-directeur Thomas Schepers merkt Wösten dat er 'actief wordt meegedacht'. "Ik kreeg meteen het gevoel dat Thomas er sowieso wilde uitkomen. Een gemeente heeft niet de meeste expertise wat er mogelijk is, maar weet vaak wel wat het wil. Ratho wist vraag en aanbod perfect op elkaar aan te sluiten. Ook qua prijs, want bij gemeenten wordt er toch steeds meer op de centen gelet. Zeker wat betreft ict."

De eerste opdracht is daarop geïmplementeerd. "Direct naar volledige tevredenheid", benadrukt Wösten, die bewust koos voor louter een wifi-netwerk. "Ik zocht een dienstverlener die maatwerk wilde leveren en niet alleen op een gecombineerde opdracht inzette. In de toekomst zullen er nog wel meer ict-behoeften ontstaan. Een betrouwbaar bedrijf dat actief meedenkt, is dan bijzonder prettig om mee zaken te doen. Ik heb dan ook vertrouwen in een toekomstige samenwerking."

 

Hans Wösten, beveiligingsfunctionaris en ict-adviseur van de gemeente Uden


Linkedin Twitter Facebook youtube