Gemeente Uden maakt gebruik van ons beheerde WiFI concept op basis van apparatuur van Aerohive Networks in combinatie met de mogelijkheid om onze service- en helpdesk als achtervang te laten fungeren indien de eigen IT mensen hierom vragen. 

Beheerde WiFi op basis van apparatuur van Aerohive Networks

Het beheerde WiFi concept is gericht op organisaties die niet alleen een stabiel WiFi netwerk willen met voldoende capaciteit, maar juist ook na de initiele oplevering ontzorgt willen worden in het gebruik ervan. Voor een vast bedrag krijgt de organisatie niet alleen de beschikking over de nieuwste software versies behorende bij de apparatuur, maar is de hardware garantie ook ondervangen alsmede het beheer en de onderstreuning vanuit onze eigen service- en helpdesk in het geval van vragen of storingen.

De grote kracht van de WiFi oplossing Aerohive Networks is daarnaast het feit dat het een controlerloze oplossing is; er is dus geen hardware matige controler meer benodigd op locatie. Het beheer wordt vanuit de zogenaamde Hivemanager vanuit ons redundante datacenter beschikbaar gesteld. Ook indien de verbinding met deze Hivemanager verloren zou gaan, werkt de oplossing echter gewoon door zonder problemen. Bijkomend voordeel is dat de oplossing lineair schaalbaar is door het ontbreken van de hardware controler op locatie; meer dekking of meer capaciteit is dus enkel een kwestie van het plaatsen van een extra toegangspunt zonder noemenswaardige bijkomende kosten.

Standaard wordt dit beheerconcept voorzien van een 8-uurs SLA, maar u heeft ook de optie om voor een 4-uurs SLA te kiezen. 

 


Linkedin Twitter Facebook youtube