Geschiedenis en Kennismaking

Gemeente Uden beschikte over een draadloos netwerk binnen het gemeentehuis, maar de dekking en capaciteit hiervan lieten te wensen over. Door ervaringen van een andere gemeente met de Wi-Fi oplossingen van Aerohive, kwam Hans Wösten met deze fabrikant in aanraking.

Door de goede relatie tussen Aerohive Networks en Ratho en het feit dat de fabrikant weet dat wij zeer actief zijn bij gemeentes en onderwijsinstellingen, was het contact snel gemaakt. Na een kort offertetraject was het gevoel dat Hans had bij het contact met ons, in combinatie met een scherpe offerte, doorslaggevend om verder te gaan met Ratho.

Het feit dat wij ook zorg draagden voor de benodigde aanpassingen in de bekabeling en dus het gehele project van A-tot-Z in eigen controle hielden, was een extra garantie voor een succesvolle en tijdige oplevering.

De Vraagstelling

De wens van Gemeente Uden was simpel en direct; ze wilden een dekkend Wi-Fi netwerk binnen het 5 verdiepingen tellende gemeentehuis in het centrum van Uden. Beveiliging, stabiliteit en capaciteit waren hierbij de belangrijkste vereisten. Daarnaast was er ook de wens om snel tot handelen over te kunnen gaan om voor de aankomende vakantieperiode alles rond te hebben.

De Oplossing

De Wi-Fi oplossingen van Aerohive Networks blinken uit in het feit dat het een controller-loze oplossing is op basis van de zogenaamde 'Hivemanager' die vanuit de Cloud aangeboden wordt. Na een grondige controle meting op locatie is vastgesteld waar precies de toegangspunten geplaatst moesten gaan worden. Vervolgens hebben wij de nodigde aanpassingen gedaan in de databekabeling en zijn de toegangspunten opgehangen. 

Aansluitend heeft onze engineer in samenwerking met de IT afdeling van de gemeente gezorgd voor de configuratie conform de gespecificeerde wensen. 

Na de ingebruikname van het Wi-Fi netwerk verzorgt onze service- en helpdesk aansluitend de ondersteuning. Het feit dat wij hierbij de Hivemanager via ons redundante serverplatform in de datacenters van Interconnect geplaatst hebben, zorgt ervoor dat wij op elk vlak controle hebben en nergens afhankelijk zijn van overige partijen bij het verlenen van ondersteuning.

De Toekomst

Het gebruik van mobiele apparatuur neemt exponentieel toe alsmede ook de ontwikkelingen op het gebied van de draadloze netwerktechnologie.

We zien dat ook binnen het Wi-Fi netwerk van de gemeente deze toename terug te zien is. Daarnaast zijn er steeds meer externe locaties die ook voorzien dienen te worden van draadloze netwerktoegang.

Door de lineaire schaalbaarheid van de Aerohive oplossing, is het eenvoudig om de capaciteit uit te bereiden. Er is geen lang implementatietraject nodig; we hangen gewoon extra toegangspunten op de locatie op, voeren de configuratie door op deze nieuwe apparatuur en een uurtje later is onze engineer al weer op weg naar de volgende opdrachtgever.  

 


Linkedin Twitter Facebook youtube