Home >  Referenties  > Hans Struik Fietsen

Hans Struijk Fietsen

"Ratho heeft bij ons zo’n hondervijftig werkplekken geïnstalleerd en al onze fietsenwinkels zijn met hun ondersteuning ingericht. Bij Hans Struijk bestaat er absoluut grote tevredenheid over het werk van Ratho. Het is stabiel, betrouwbaar en niet te vergeten betaalbaar", benadrukt Ralf Stricker, die parttime consulteert op het gebied van ict bij het fietsenbedrijf. "Er staat een server van ons in Eindhoven bij Interconnect in het datacenter en door hun goede bereikbaarheid worden eventuele problemen vrijwel direct opgelost".

Ralf Stricker, voorheen mede-eigenaar van Ratho en nu it-consultant bij fietsenbedrijf Hans Struijk

Geschiedenis en Kennismaking

Hans Struijk Fietsen bestaat al sinds 1930, maar zij kwamen pas met Ratho in aanraking toen de organisatie in 2010 overgenomen werd door het ondernemersduo Timon Rutten en Bastiaan Hagenouw. Via het netwerk van deze twee oprichters, kwamen wij in beeld als partner. Inmiddels voeren wij de automatisering alweer 5 jaar naar tevredenheid voor hen uit. 

De Vraagstelling

De insteek bij de overname van Hans Struijk Fietsen was om binnen afzienbare tijd door te gaan groeien naar meerdere winkellocaties over het gehele land waarbij het centrale magazijn zich in Amsterdam zou gaan bevinden. Vanaf het begin van deze uitbreidingen zijn wij hierbij betrokken geweest en hebben de organisatie bijgestaan in het realiseren van een schaalbare oplossing op het gebied van de IT. 

De Oplossing

Om optimaal te kunnen schalen is er in 2010 besloten om gebruik te maken van de mogelijkheden om binnen de Private datacenter omgeving van Ratho binnen de datacenters van Interconnect eigen servers te plaatsen. Vanuit deze locatie worden er beveiligde verbindingen naar de diverse winkellocaties opgezet waarmee de hier aanwezige apparatuur direct in verbinding staat met de centrale serveromgeving. Daarnaast worden de medewerkers van de organisatie door onze professionele service- en helpdesk ondersteund bij het dagelijkse gebruik van deze omgeving en de Office 365 omgeving waarbinnen de e-mail verwerking van de organisatie afgehandeld wordt.

De Toekomst

Met de komst van nieuwe mogelijkheden op het gebied van Virtual Private Cloud computing in combinatie met de mogelijkheden om servercapaciteit te horen het op multi-datacenter cluster van Ratho zelf, is de kans groot dat Hans Struijk Fietsen geen eigen serverhardware meer gaat aanschaffen.

De huidige verwachting is dat we hun huidige serverhardware gaan koppelen aan onze redundante clusteromgeving waarbij de benodigde servercapaciteit kan schalen wanneer nodig. Virtuele servers kunnen zodoende verplaatst worden naar ons cluster indien de eigen hardware faalt of simpelweg niet meer voldoende capaciteit heeft.  

Op deze wijze zijn ze optimaal schaalbaar in hun omgeving, is de omgeving geografische redundant via de aanwezigheid in de datacenters van Interconnect in zowel Eindhoven als Den Bosch. Hierdoor zitten zij niet meer vast aan de voorheen benodigde financiële investeringen om dergelijke opzetten zelf te realiseren. 

Hans Struijk Fietsen maakt gebruik van ons OndersteunendBeheer concept in combinatie met de cloud omgeving Office 365 van Microsoft en onze co-locatie mogelijkheden van ons Private Datacenter binnen de datacenters van Interconnect in Eindhoven en Den Bosch.  

Ondersteunend Beheer

Het Ondersteunend Beheer concept is gericht op organisaties die tegen een lage vaste vergoeding terug willen kunnen vallen op onze professionele ondersteuning. Vaak zijn dit organisaties waar zelf nog IT personeel aanwezig is en wij zorg dragen voor de opvang in het geval van drukte/ziekte/vakantie, maar ook indien er organisatie nog niet gereed is om het gehele IT beheer uit te besteden is dit de ideale oplossing om later door te groeien naar ons Totaal Beheer concept.

Standaard wordt dit beheerconcept voorzien van een 8-uurs SLA, maar u heeft ook de optie om voor een 4-uurs SLA te kiezen. 

Microsoft Office 365

Binnen de Office 365 omgeving van Microsoft wordt de mogelijkheid geboden om de complete e-mail afhandeling voor uw organisatie uit te voeren. U kunt vervolgens via de gebruiksvriendelijke webmail niet alleen uw e-mail, maar ook uw agenda, contactpersonen en meer beheren. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om gebruik te maken van de Windows Outlook client die lokaal op uw werkplek geinstalleerd staat. Lees hier meer over wat u met Office 365 kunt>>

Co-locatie binnen de Private Datacenter omgeving van Ratho 

Binnen de twee datacenters van Interconnect in Eindhoven en Den Bosch beschikken wij over een zogenaamde Private Datacenter omgeving. Dit houdt in dat wij over eigen racks beschikken die enkel voor ons toegankelijk zijn waarbinnen wij onze en uw apparatuur kunnen plaatsen.

Tussen deze twee locaties beschikken wij over een eigen glasvezelverbinding om zodoende de mogelijkheid te bieden om omgeving geografisch redundant te kunnen plaatsen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid het externe dataverkeer op beide locaties te ontsluiten via ons redundante firewall platform. Zodoende wordt het dus mogelijk om uw omgeving volautomatisch over te laten schakelen naar de secundaire locatie indien zich er een storing op de primaire locatie voordoet.

Doordat wij deze functionaliteit en faciliteiten geschaald aankopen, kunnen wij dit kostentechnisch zeer aantrekkelijk aanbieden. 

"Ratho heeft bij ons zo’n hondervijftig werkplekken geïnstalleerd en alle onze fietsenwinkels zijn met hun ondersteuning ingericht. Bij Hans Struijk bestaat er absoluut grote tevredenheid over het werk van Ratho. Het is stabiel, betrouwbaar en niet te vergeten betaalbaar", benadrukt Ralf Stricker, die parttime consulteert op het gebied van ict bij het fietsenbedrijf. "Er staat een server van ons in Eindhoven bij Interconnect in het datacenter en door hun goede bereikbaarheid worden eventuele problemen vrijwel direct opgelost."

Om dat nader uit te leggen, noemt Stricker de vakantie van hun eigen systeembeheerder als voorbeeld. "Als de systeembeheerder van Hans Struijk Fietsen niet aanwezig is en er gaat iets mis, dan dient de helpdesk van Ratho als achtervang", aldus Ralf Stricker. "En de helpdesk is echt heel goed. Je krijgt meestal je vaste contactpersoon en ze weten meteen wie er belt en verhelpen vrijwel altijd het probleem binnen enkele minuten."

Bij Hans Struijk Fietsen kan een ict-storing direct van invloed zijn op de omzet. "Als een verkoper op het punt staat een fiets te verkopen, maar de computer laat het afweten, dan is dat een probleem", aldus Stricker, die daarmee de toegevoegde waarde van Ratho benadrukt. "Wij huren Ratho dus niet in voor een volledige ontzorging, maar ter ondersteuning van onze processen. Juist de kennisaanvulling van Ratho is van groot belang voor de grote organisatie van Hans Struijk."

 

Ralf Stricker, voorheen mede-eigenaar van Ratho en nu it-consultant bij fietsenbedrijf Hans Struijk


Linkedin Twitter Facebook youtube