Geschiedenis en Kennismaking

Hans Struijk Fietsen bestaat al sinds 1930, maar zij kwamen pas met Ratho in aanraking toen de organisatie in 2010 overgenomen werd door het ondernemersduo Timon Rutten en Bastiaan Hagenouw. Via het netwerk van deze twee oprichters, kwamen wij in beeld als partner. Inmiddels voeren wij de automatisering alweer 5 jaar naar tevredenheid voor hen uit. 

De Vraagstelling

De insteek bij de overname van Hans Struijk Fietsen was om binnen afzienbare tijd door te gaan groeien naar meerdere winkellocaties over het gehele land waarbij het centrale magazijn zich in Amsterdam zou gaan bevinden. Vanaf het begin van deze uitbreidingen zijn wij hierbij betrokken geweest en hebben de organisatie bijgestaan in het realiseren van een schaalbare oplossing op het gebied van de IT. 

De Oplossing

Om optimaal te kunnen schalen is er in 2010 besloten om gebruik te maken van de mogelijkheden om binnen de Private datacenter omgeving van Ratho binnen de datacenters van Interconnect eigen servers te plaatsen. Vanuit deze locatie worden er beveiligde verbindingen naar de diverse winkellocaties opgezet waarmee de hier aanwezige apparatuur direct in verbinding staat met de centrale serveromgeving. Daarnaast worden de medewerkers van de organisatie door onze professionele service- en helpdesk ondersteund bij het dagelijkse gebruik van deze omgeving en de Office 365 omgeving waarbinnen de e-mail verwerking van de organisatie afgehandeld wordt.

De Toekomst

Met de komst van nieuwe mogelijkheden op het gebied van Virtual Private Cloud computing in combinatie met de mogelijkheden om servercapaciteit te horen het op multi-datacenter cluster van Ratho zelf, is de kans groot dat Hans Struijk Fietsen geen eigen serverhardware meer gaat aanschaffen.

De huidige verwachting is dat we hun huidige serverhardware gaan koppelen aan onze redundante clusteromgeving waarbij de benodigde servercapaciteit kan schalen wanneer nodig. Virtuele servers kunnen zodoende verplaatst worden naar ons cluster indien de eigen hardware faalt of simpelweg niet meer voldoende capaciteit heeft.  

Op deze wijze zijn ze optimaal schaalbaar in hun omgeving, is de omgeving geografische redundant via de aanwezigheid in de datacenters van Interconnect in zowel Eindhoven als Den Bosch. Hierdoor zitten zij niet meer vast aan de voorheen benodigde financiële investeringen om dergelijke opzetten zelf te realiseren. 


Linkedin Twitter Facebook youtube