Ingenieursburo van Ierssel

Home >  Referenties >  Ingenieursburo van Ierssel

Beter, goedkoper en transparanter voor Ingenieursburo van Ierssel

"Beter, goedkoper en transparanter." Maaike van Ierssel is duidelijk in haar mening over Ratho in vergelijking met haar vorige dienstverlener. "Wij bleken duizenden euro's per jaar te veel te betalen voor onze ict. Gewoonweg schokkend wat wij voor onderhoud moesten betalen bij onze vorige dienstverlener. In 2010 hebben we een offerte bij Ratho opgevraagd en daar bleken we voor meer diensten veel minder te betalen. De keus was dus erg snel gemaakt."

Maaike van Ierssel, Mede-eigenaar Ingenieursburo van Ierssel

Geschiedenis en Kennismaking

Naar aanleiding van een onderbuik gevoel bij de werkzaamheden van de toenmalige IT beheerder, is er in 2010 voor de eerste maal contact geweest met ons. Al bij het eerste gesprek is er sprake van de spreekwoordelijke klik en na een aantal keer overleggen en het in kaart brengen van de wensen wordt onze samenwerking al snel gestart. 

De Vraagstelling

De wens vanuit Van Ierssel was om een gestandaardiseerde werkplekomgeving te realiseren, beheerskosten hierdoor te reduceren en om vanaf niet alleen de locatie van de opdrachtgever, maar ook vanuit thuis, met alle applicaties te kunnen werken. 

De Oplossing

Voordat wij het beheer overnamen beschikte Van Ierssel over meerder fysieke servers. Door middel van het inzetten van virtualisatie hebben wij dit terug gebracht naar een enkele fysieke server. Om tegemoet te komen aan de wens om altijd en overal met de diverse applicaties te kunnen werken, is er gebruik gemaakt van een Extern Bureaublad server. Recent is aan de omgeving nog het Office 365 platform van Microsoft toegevoegd om de e-mail omgeving hier naar over te zetten.

De Toekomst

Binnen de bouwkundige sector wordt veel naar automatisering gekeken als mogelijke oplossing om efficiënter, en daardoor dus ook goedkoper, te kunnen werken in de bouw.

Het gebruik van mobiele apparaten en geavanceerde 3D-pakketten zorgen er daardoor voor dat het altijd beschikbaar zijn van de IT omgeving een steeds belangrijker onderwerp wordt. In de toekomst zien wij dan ook een rol weggelegd voor het inzetten van private Cloud oplossingen vanuit onze eigen datacenter voor deze opdrachtgever.

Van Ingenieursburo Van Ierssel maakt gebruik van Ondersteunend Beheer waarbij gebruik gemaakt wordt van een Extern Bureaublad server.

Ondersteunend Beheer 

Het Ondersteunend Beheer is ons beheerconcept waarmee voor een vast laag bedrag per maand teruggevallen kan worden op onze professionele service- en helpdesk. Op basis van tijdsregistraties vindt vervolgens per maand achteraf verrekening van de werkzaamheden plaats. Standaard wordt ons beheerconcept voorzien van een 8-uurs SLA, maar u heeft ook de optie om voor een 4-uurs SLA te kiezen. 

Extern Bureaubladserver 

Een externe bureaubladserver biedt de mogelijkheid om via internet vanuit elke locatie, gebruik te maken van de applicaties en documenten op het bedrijfsnetwerk. Door middel van het gebruik van sterke wachtwoorden en optionele zelfs Multi-Factor Authenticatie (MFA) is dit een zeer veilige manier om vanuit extern te kunnen werken. Daarnaast heeft dit als grote voordeel dat een update van een applicatie maar op een enkele werkplek uitgevoerd hoeft te worden in plaats van op alle afzonderlijke werkplekken. 

,,Beter, goedkoper en transparanter." Maaike van Ierssel is duidelijk in haar mening over Ratho in vergelijking met haar vorige dienstverlener. ,,Wij bleken duizenden euro's per jaar te veel te betalen voor onze ict. Gewoonweg schokkend wat wij voor onderhoud moesten betalen bij onze vori-ge dienstverlener. In 2010 hebben we een offerte bij Ratho opgevraagd en daar bleken we voor meer diensten veel minder te betalen. De keus was dus erg snel gemaakt."

Intussen duurt de samenwerking vier jaar en door de de werkzaamheden van Ratho hebben we minder personeel nodig. ,,In het begin waren er wel wat opstartproblemen door de overgang naar nieuwe systemen, maar intussen loopt het al jaren soepel. Het thuiswerken gaat als een trein, waardoor we inderdaad flink op de overhead konden besparen. Onze markt heeft zware jaren achter de rug en dan is heel prettig dat ict geld kan besparen in plaats van dat het veel geld kost."

Recht toe recht aan. Zo typeert Van Ierssel haar contact met Ratho-directeur Schepers. ,,Hij kan soms erg direct voor zijn mening uitkomen, maar je weet wel wat je aan hem, en zijn bedrijf hebt. Niet te veel poespas en daardoor betaalbaar", benadrukt de eigenaresse, die sterk op de prijs stuurt. ,,Voor een klein bedrijf is dat gewoon belangrijk. Ik wil weten wat het kost en wat het me uiteindelijk oplevert. Dat weet ik bij Ratho."

Maaike van Ierssel, eigenaresse Ingenieursburo Van Ierssel

Linkedin Twitter Facebook youtube