De stichting waar Patrick Sanders als bovenschools IT’er werkt, is niet meer tevreden over de huidige netwerkaanbieder. Deze beloofde namelijk op servicegebied van alles, maar kwam veel afspraken niet na en ook de prijzen die ze vroegen waren hoog. Patrick: “Jarenlang hebben enkele grote partijen in Nederland de dienst uitgemaakt als het ging om netwerkbeheer op scholen. Er is een soort monopolie positie ontstaan; deze bedrijven vragen vaak voor hun producten en diensten de hoofdprijs, maar zijn vervolgens vaak niet in staat om de beloftes die ze doen, daadwerkelijk waar te maken. Schoolbesturen prikken daar steeds meer doorheen en gaan vervolgens op zoek naar een andere oplossing.” Dit leidde ertoe dat ze een nieuwe netwerkaanbieder zochten die het anders doet. Zo kwamen ze uit bij Ratho, waar ze Thomas Schepers nog kenden van de tijd dat hij bij de SOM werkte.

Ratho voert beheer uit op een ‘eilandje’ in het netwerk van huidige aanbieder

Meteen overstappen kon niet, omdat de stichting nog een contract had met de huidige partij. “Ratho had daar een prachtige oplossing voor en kon eenvoudig beheer uitvoeren op een ‘eilandje’ binnen het netwerk van de huidige netwerkaanbieder” legt Patrick uit. “Zo konden wij kennis maken met de dienstverlening van Ratho als netwerkbeheerder, zonder het huidige contract meteen op te zeggen”. Ratho heeft met de laptopkar (30 laptops) een kant-en-klare hardware oplossing geleverd die tegen een minimaal tarief beheerd kan worden. “Het was eerst een tussenoplossing, maar we zijn erg tevreden en zijn inmiddels met de hele stichting overgestapt naar Ratho”.

Nieuwe updates buiten schooltijd en snel werken met Office 365

“Wij wilden werken in de cloud met Office 365, daarom is snel internet nodig, en moeten er geen updates worden gedraaid tijdens schooluren. Dat maakt namelijk dat de lessen niet vlot van start kunnen gaan”. Met de laptopkar ontstaat een mobiel leslokaal, waarin 30 laptops tegelijk opgeladen kunnen worden en op afstand (en ’s nachts) van de nieuwste updates kunnen worden voorzien. Zo kunnen de laptops overdag optimaal worden ingezet tijdens de lessen.

Wat Patrick ook erg positief heeft ervaren, is het persoonlijke contact met de projectleider Joris van der Sligte. “Want ik was ook wel een beetje huiverig, maar hij heeft alles feilloos uitgelegd in begrijpelijke taal en dat is in het onderwijs toch ook erg prettig”. Patrick vat het gelopen proces als volgt samen: “Het is de kracht van Ratho dat ze persoonlijk zijn, snel kunnen schakelen en ik vind het van belang dat dit zo blijft. Ik had misschien een grotere kostenbesparing verwacht, maar ik vind kwaliteit ook belangrijk en dat heeft Ratho tot nu toe zeker bewezen te leveren. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed komt”. 

Patrick Sanders, ICT coördinator Skobos


Linkedin Twitter Facebook youtube