Geen uurtje-factuurtje voor SKOTZO

"In het onderwijs zijn we inmiddels erg afhankelijk van ICT en soms gaat het wel eens mis, dan staat Ratho altijd paraat. Zelfs tijdens zijn vakantie heeft Thomas (Schepers, directeur Ratho red.) ons nog eens uit de brand geholpen", refereert Frank van Kollenburg. "Hoewel de prijs voor ons minder relevant is, blijft het heel prettig dat Ratho geen uurtje-factuurtje hanteert. Anders kunnen de ict-kosten in het onderwijs nog weleens uit de klauwen lopen."

Frank van Kollenburg, Bovenschools ICT-coördinator SKOTZO (Stichting Katholiek Onderwijs Tilburg Zuid-Oost)

Geschiedenis en Kennismaking

SKOTZO is al een belangrijke opdrachtgever voor ons sinds dat wij gestart zijn zo'n 10 jaar geleden. Als een van de scholen/besturen die het volste vertrouwen hadden in de twee oprichten, Ralf en Thomas, besloten zij om direct aan boord te komen bij de opdrichting van Ratho Educatief.  

De Vraagstelling

Omdat men reeds bekend was met de manier van werken van de oprichtens ten tijde van hun werkzaamheden voor Stichting Onderwijsbegeleiding Midden-Brabant (S.O.M.), was er de vraag om op een soortgelijke manier zorg te dragen voor het dagelijkse beheer op de diverse schoollocaties waarbij de bijbehorende kosten vooraf te budgetteren waren en er geen verrassingen achteraf zijn.

De Oplossing

Sinds het begin van de netwerken binnen de scholen, is er de afgelopen jaren veel veranderd. Waar in het begin een enkele simpele server in de school geplaatst werd, wordt inmiddels zwaar geleund op de nieuwste technologieën zoals virtualisatie en Cloud diensten zoals Office 365 van Microsoft. Om in het geval van calamiteiten geen belangrijke gegevens kwijt te raken, wordt ook door SKOTZO gebruik gemaakt van de mogelijkheid om via het Internet hun belangrijkste bestanden veilig te stellen door middel van Online back-up. Bij het gebruik van deze oplossingen worden ze compleet door onze dienstverlening ontzorgt door middel van ons Totaal Beheer

De Toekomst

Binnen het onderwijs is men altijd op zoek naar de juiste manier om het leerproces verder te verbeteren.  

IT kan hier een belangrijke rol in vervullen, maar er is tevens het gevaar om zich te laten leiden door IT in plaats van andersom. Nadat het afgelopen jaar succesvol de overstap naar Exchange Online van Office 365 voor de complete stichting is uitgevoerd, is een volgende stap bekijken van de overige mogelijkheden van het Office 365 platform en het verder koppelen van de diverse schoollocaties

SKOTZO maakt gebruik van TotaalBeheer voor het onderwijs in combinatie met Onine back-up via Internet.

TotaalBeheer voor het onderwijs

Het Totaalbeheer voor het onderwijs is ons beheerconcept waarmee voor een vast laag bedrag per werkplek, per jaar, het complete beheer uitbesteed wordt aan onze professionele service- en helpdesk. Standaard zijn hierin bijvoorbeeld zaken als het verhelpen van storingen, monitoring van de servers en back-ups, maar ook zaken als het installeren van nieuwe software(updates) bij inbegrepen. Daarnaast wordt het TotaalBeheer standaard voorzien van een duidelijke SLA waarmee u gegarandeerd bent van een goede oplossing binnen de afgesproken termijn. 

Online Back-up

Via Internet worden verder dagelijks alle belangrijkse gegevens veiliggesteld door middel van het toepassen van Online Back-up. Vervolgens monitoren wij de correcte werking van de back-up. Zodoende bent u gegarandeerd van een correct functionerende colautomatisch back-up van al uw belangrijke informatie en kunt u in een geval van een calamiteit weer snel up-and-running zijn.

,,In het onderwijs blijf je altijd met onhandige mensen op het gebied van ict zitten. Als ie-mand van ons er weer een puinhoop van heeft gemaakt, dan staat Ratho altijd paraat. Zelfs tijdens zijn vakantie heeft Thomas (Schepers, directeur Ratho red.) ons nog eens uit de brand geholpen", refereert Frank van Kollenburg. ,,Hoewel de prijs voor ons minder relevant is, blijft het heel prettig dat Ratho geen uurtje-factuurtje hanteert. Anders kunnen de ict-kosten in het onderwijs nog weleens uit de klauwen lopen."

De belangrijkste voorwaarde waaraan een ict-dienstverlener voor SKOTZO moet voldoen, is een hoge mate van technische flexibiliteit. ,,Een stugge organisatie moet ik dus niet hebben, want dan gaan er problemen ontstaan. Bij ons moet het mogelijk zijn kleine ict-projecten te implementeren zonder dat er direct logge standaardoplossingen worden ingezet", aldus Van Kollenburg over zijn organisatie. ,,De grootte van de organisatie van Ratho is perfect voor onze stichting met vijf scholen. Ze hebben de technische kennis van een groot bedrijf, maar de flexibiliteit van een klein bedrijf."

Voor Van Kollenburg is de persoonlijke en technische flexibiliteit reden om ook in de toe-komst bij Ratho te blijven. Ook al groeit SKOTZO hard door. ,,Wij zullen toch weer bij hen aanbellen. Straks voor de uitvoering van tablets in ons onderwijs. Zowel Ratho zelf als de geleverde diensten en systemen hebben zich de afgelopen negen jaar bijzonder betrouwbaar getoond en ik heb dan ook geen reden om aan te nemen dat dit zal veranderen."

Frank van Kollenburg, IT-coördinator SKOTZO


Linkedin Twitter Facebook youtube